Бебе в кома след нещастен инцидент в Сливенско

  • 26 юли 2013 11:20

  • 1495
  • 1
Бебе в кома след нещастен инцидент в Сливенско
©

Бебе на 2 месеца е прието с мозъчна смърт в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен тази нощ. Причината за състоянието на детето е спиране на дишането след проникване на храна в белите дробове по време на хранене с мляко. След постъпване в болницата лекарите са го реанимирали и възстановили сърдечната дейност.

Момченцето е включено на командно дишане, но е в състояние на клинична смърт, уведомен е бащата, каза началникът на отделението по реанимация д-р Юлия Бянкова. Детето е от сливенското село Жельо войвода.

Заместник-председателят на Общински съвет-Сливен и председател на коалиция „Съюз за Сливен” – Радостин Русев, в момента състоянието на корема е добро, има перисталтика. „Състоянието на пациента е стабилизирано, надяваме се да започне да се събужда”, каза д-р Бянкова. Тя уточни, че травмите не отзвучават лесно и е нужно време организмът да се стабилизира.

Румънската гражданка, която пострада при катастрофа край Сливен и бе в тежко състояние, вече е изписана от болницата. Тя ще бъде настанена в лечебно заведение в Букурещ за операция на ръката. Пациентката е изказала благодарност на лекарските екипи за оказаните грижи и положително отношение.

През изтеклото денонощие спешна помощ в болницата са потърсили 48 души, хоспитализирани са 18 от тях. Извършени са 7 операции и 3 раждания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
вили

2013.07.26 | 18:31

1
Едно голямо БРАВО на СЛИВЕНСКИТЕ лекари!!!!Доказваме ,че има много добри лекари на ,които може да се разчита!!!Сливенци винаги са доказвали,че са наследници на борчески народ потомци на хайдути!!!!

Добави коментар

Водещи новини