#ДАНСwithme за 39 - ти ден (обновена)

  • 22 юли 2013 19:17

  • 10566
  • 93
#ДАНСwithme за 39 - ти ден (обновена)
© Булфото

За поредна 39 - та вечер граждани излязоха пред Министерски съвет, за да изразят своето недоволство от правителството на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Хората са изключително шумни тази вечер. Протестиращите носят свирки, вувузели, знамената на България и ЕС. Скандират „Оставка", „Червена мафия".

За утре се подготвят инициативи, които са свързани с това, че протестът ще направи 40 дни.

Основните неща, които обсъждат протестиращите са актуализацията на бюджета и предстоящия заем.

Движението на „Дондуков" и „Цар Освободител" пред Министерски съвет и Президентството е затворено от протестиращи.

Очаква се около 20:00 ч. хората да поемат на обичайното шествие из улиците на София. Не е ясно още какъв ще е маршрутът им, тъй като през последните вечери имаше изненади.

Около 700 души са се събрали пред Министерски съвет към 19:30 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Снимки можете да видите ТУК!

Протестното шествие в столицата се отправи към сградата на Народното събрание. Събралите се носят български знамена, някои от тях носят и флага на Европейския съюз. Чуват се скандирания „Оставка” и „Мафия”. Те са издигнали плакати, на които пише „Европейски съюз, мафията ни отне държавата. Помогнете да си я върнем”, „Време е да си вървите”, „България сега цяла нази гледа”, „Протестът хората сбира, стават народ!”. 

Има засилено полицейско присъствие, но обстановката е спокойна.

Към 20:00 ч. около 2500 души наброяват събралите се в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Протестното шествие се движи в спокойна обстановка, без инциденти, без нарушения на реда.

Те потеглиха от Народното събрание по бул. "Васил Левски", завиха по ул. "Оборище" и застанаха пред загражденията при задния вход на Народното събрание, зад храм-паметника "Александър Невски". Минути преди 21:00 ч. протестиращите се събраха край загражденията при задния вход на парламента.

Протестното шествие в столицата се спря пред сградата на Министерство на вътрешните работи. Недоволните граждани ръкопляскаха и викаха иронично „Браво”. В района на Министерство на вътрешните работи има засилено полицейско присъствие. Участниците в шествието развяват български знамена и свирят със свирки. След като подминаха МВР, протестиращите започнаха да скандират „оставка” и „мафия” и се придвижват по ул. „Цар Иван Шишман”.

Със скандирания „оставка” протестиращите се върна пред сградата на Народното събрание. Недоволните граждани свирят със свирки и размахват български знамена. Част от участниците в протеста свирят на пиано и барабани. Около паметника на Цар Освободител остава палатковият лагер. Полицейското присъствие в района е засилено, като зад загражденията пред парламента има кордон.

Протестиращите в София блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Васил Левски”. Преди това на кръстовището в посока от парламента към Орлов мост жива верига от полицаи не даваха на протестиращите да преминат в посока Орлов мост. След това полицаите ги пуснаха и в момента участниците в протеста са на кръстовището при Софийския университет. Те развяват български знамена, скандират „оставка” и „мафия”, чуват се освирквания. Има засилено полицейско присъствие в района.

Протестиращите блокираха двжението на "Орлов мост". По средата на бул. "Цар Освободител" е сложен касетофон, от който протедтиращите слушат музика. Те развяват български знамена и са насядали на пътното платно.

Около 20 души се включиха във втория протест в Смолян. Участниците в протеста са се организирали в социалната мрежа. Малцината протестиращи излизат в подкрепа на протестиращите в столицата срещу кабинета „Орешарски” и са против назначаването на правителството в Смолян на зам.-областния управител Бейхан Дуран, който според тях е с криминално минало и срещу смяната на директора на Юнжо централното горско предприятие Ботьо Арабаджиев с Айнур Ибрямова.

Близо 50 души се събраха на протест срещу кабинета „Орешарски” в Пловдив. Протестиращите пловдивчани изписаха "Оставка" с телата си. Участниците застанаха върху предварителното изписаните с тебешир букви пред сградата на бившия партиен дом на площад "Централен".

Хората тръгнаха на поредното шествие от сградата на Община Пловдив с викове "Оставка" и "Съд" за правителството на Пламен Орешараски. Със скандирания "Червени боклуци" протестиращите отново се отправиха по Главната улица. Върху осветителните тела на площад "Стефан Стамболов" са поставени обяви със снимка на Орешарски и надпис: "Издирва се, за да подаде оставка. Опасна кукла на конци".

Малко по-късно протестното шествие се отправи към Римския стадион. Звучат сирени от мегафон, а един от протестиращите бие барабан в ритъма на скандиранията. Хората освиркаха отново централата на партия Атака. Чуват се и викове "Мафия".

Около 20 протестиращи се събраха в Бургас, за да изразят за поредна вечер несъгласие с политиката на правителството и да искат неговата оставка. Националният флаг и протестни плакати се развяха в центъра на площад „Атанас Сиреков”, а събралите се приканваха гражданите да се присъединят към тях със звънчета. „Доверие се гради с години, но се губи с една лъжа”, „Дойдохте насила, отидете си без сила”, бяха част от протестните надписи, които гражданите показваха. Един от стълбовете за осветление пред сградата на общината се е превърнал в своеобразно място, за да се поставят кратки послания, плакати и мисли на известни личности. „Беше време турско, дойде време мижитурско...” е един от цитатите на Радой Ралин. На това място беше залепен и цитат на Махатма Ганди за факторите, които принизяват човека :"Политика без принципи, удоволствие без ангажимент, богатство, придобито без работа, бизнес без морал, наука без човечност, молитва без благодарност”.

Протестиращите недоумяваха и какъв е този парламент, в който влиза човек като Александър Методиев от Самоков, известен като Бат' Сали и се питаха в какво е експерт, какво образование има и как ще приема закони. „Проблемът не е, че той е циганин, а че е мошеник, поне така се казва”, каза един от мъжете. По думите му с това институцията Народното събрание е напълно принизена. Протестиращите коментираха и актуализацията на бюджета. Повечето заявиха, че тегленето на нов заем е безотговорно от страна на правителството. Други казаха, че това ще се отрази негативно на икономиката в страната и най-вече на гражданите, които ще връщат парите. „Най-лесно се тегли заем, а когато се връща, не е така лесно”, коментираха събралите се. Други заявиха, че нямат доверие на това правителство и по тази логика нямат доверие на нито едно нещо, което прави.

Протестът днес бе по-тих в сравнение с предходни дни. Протестиращите съобщиха, че ще затворят едно от бургаските кръстовища в петък. Протестиращите коментираха, че не се притесняват, че са малко, тъй като целта им е по-скоро да подкрепят съмишлениците си в столицата. Протести се очакват и в следващите дни.

Около 20 душа се включиха в протестите в Ямбол. От тази вечер протестиращите събират подписи за оставка на правителството.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
10566 93

Свързани новини

Коментари 93

Добави коментар
kiko

2013.07.24 | 01:17

93
толкова смешни хора не е имало от години по улиците....надминахте даже планирания гей парад пък и деца водите не ви е срам

2013.07.24 | 01:16

92
То бива да сте прости същества, ама чак толкова!?! За последен път обяснявам, защото отпътувам за чужбина. Не разбрахте ли, че има няколко платени от комунистите, да създават усещане, че голяма част от хората са против протестите. Как иначе ще обясните очевадната разлика в протестите, 50 срещу 20 000, малоумни старци и мишо шапшала срещу огромното множество интелигентни и достойни хора протестиращи СРЕЩУ червената гнусна сган. Не ви ли стана ясно ,че тиквата, цецо и т.н и т.н. са еманципирали се комунисти, водещи война с бившите си другари за много милиарди левове. Боко- III разрядна мутра, компрометиран и недопускан във властта намерил сам ниша, добрал се политиката и като типичен хищник започна да краде и къса месо от плячката на бившата глутница. Атака- типичен ДС проект. Болното им джудже- "лидер" подобно на тиквоча видя възможност и то се бори да открадне колкото може, но е по-тъп и си изгърмя патроните "сватбарски" и се самоуби. За ДПС няма какво да коментираме. Мафията победи отдавна и тотално притежава тази държава. Това на което сме свидетели са битки между олигарси- гнусни крадци и бивши ченгета. Посочете ми само един достоен човек сред тази гнусна сган! Само ЕДИН, който поне малко да прилича на човек, без да гледате от страната на "този го наби на онзи и т.н. при митивни изпразвания"
ТЪП И ГРОЗЕН

2013.07.24 | 01:16

91
ХАХАХАХ, АЙДЕеее - умните , красивите и богатите ентилегенти с по една заголена цица, катерещи се по комини и гладуващи пръчове > ПРИБИРАЙТЕ се вкъщи и си легайте спокойно - утре вашата любима Тиква се връща в парламента = КУПОНА СВЪРШИ ! И да си приберете от улиците дечурлигата със знаменцата, хъскитата, пуделите, мопсовете, зайците, катериците и мачките и секва протестираща флора и фауна.....ПРОТЕСТЪТ НА БОГАТИТЕ - МУУУХАХАХАХАХАХ БОГАТИТЕ ПРОТЕСТИРАТ - Такъв СМЕХ може да има само и единствено в България. Както и първия в света рапър-комунист - Михо Шамура
Луд и прост умора няма!!!

2013.07.24 | 01:15

90
ГЕРБ се връща в парламента!!!Жалко защото тогава и на Сидеров почивката свърши.Той си изпълни задачите да бойкотира консултативният съвет при президента и да изгони ГЕРБ от парламента докато тройната коалиция си гласуват закони на воля и се подготвят атаки срещу ГЕРБ.Явно ще има нови задачи за Болен Сидеров.Не им е лесно и на БСП и ДПС но нищо те не се отказват.Ако не успеят с първият път опитват втори,трети,четвърти но няма отказване.ГЕРБ трябва да бъдат смазани и навряни в миша дупка иначе пак ще им се стъжни а и втори път Борисов на дали ще им даде шанс да си поемат дъх защото бързо се учи от тях.То не беше СРС-та,то не беше бюлетини.Обвиненията с/у Цветанов и Борисов валяха едно след друго като всяко аха да ги вкара в затвора.Трябваше им и човек като Пеевски да им помогне но и там се провалиха.Няма значение че не можаха да ги вкарат в затвора важното е да се удари авторитета им.А сега след като го няма Кокинов да докладва на Борисов колко удобно от Софийският съд извършиха внезапна проверка и пак по сигнал на доброжелател като намериха и тефтерче за което съдържание дадоха сведения една седмица след проверката.Да им се чуди човек тия хора сън не спад.Шопето е голям страх!!!Нямате много време.Давай те!!!Теглете заеми,подписвайте договори и прибирайте комисиони докато народа не се е усетил.Колкото толкова.Следващият път повече.То луд и прост умора няма!!!
BULGARINNNN

2013.07.24 | 00:28

89
PRZIVVVV KAM VSI4KI BULGARII I NAY VE4E TEZII V KARDJALI DIGNETE SE I I PO4NETE DA RU6ITEE DJAMI TURSKI PAMETNICI UNI6TOJAVAYTE VSI4KO TURSKO KOETO VIDITE I KOETO MOJETE TUK VE4E V 6UMEN RABOTIM OSILENO DA PRAVIM TOVA I SKORO MISLIM DA VZRIVIM DJAMIQTA TUK IZGORIHME 3 TURSKI ZNAMENA I VSE POVE4E SE NADIGAME ZA6TOTO OT NA4ALOTO NA TVA LQTO VZEMA DA STAVA VSE PO STRA6NO S VSEKI EDIN DEN VSE POVE4E NI ZAVLADQVAT A VIEE DORI NEGO RAZBIRATE O6TE EDIN PAT VI PRIZOVAVAAAM NAPRAVETE KAKVOTO MOJETE GORETE ZNAMENA AKO VIDITE TURSKI 4ALMI ZZABRATKI I VSI4KO KAKVOTO MOJE DA VREDI NA REZANITEE NEKA TVA E NOVIQTTT VAZRODITELEN PROCES ZA6TOTO AKO NЕ SE DIGNEM PO SKORO 6TE STANE MNOGO STRA6NO!!!
ТЕ КОМАНДВАТ ПАРАДА! НЕ ПОЛИТИЦИТЕ!

2013.07.23 | 19:45

88
Стига сте се псували по постовете,като пияни хамали,дето не са изкарали и един лев,и се чудят на кого да си го изкарат.Искате промяна-добре!Но посочете АЛТЕРНАТИВА!!!При това изкуствено стимулирано разделяне на хората(доста стар трик,но успешен),ще вкарате пак ГЕРБ.БСП,ДПС-като основни играчи.Най-реактивните гласуващи,ще реанимират "Новото дясно" плюс някои файтон-партии и хоп-белята станала.Ще си забъркате такъв парламентарен гювеч.че ще гледате ошашавени още 4 години.Не забелязвате ли,как ви подготвят от сега-..Ще се покачат лихвите по кредити,вървиме към 1997 г, ит.нБанкерите ви подготвят нова Голгота.Ще вдигнат лихвите,от там всички производства,услуги транспорт и стоки,ще ги последват.Тока ще бъде пръв,защтото той е основата на плана за инфлация.Огромните кредити на определена група,ще се нулират,а вие-милионите ще им ги заплатите с вашите кредити,спестявания и тотално обедняване.
OFFF

2013.07.23 | 15:30

87
МАХАЙ СЕ ОЛИГАРСКИ МАХАЙ СЕ И СЕРГЕЙЧО ЗА УКРАЙНА С ДВЕТЕ СИ ХЛАПЕТА И ТЪПАТА СИ ЖЕНКА КОЯТО ОЩЕ НОСИ ИМЕТО НА ДЪРТКА КРАДЕЦ. НЕКА ДА СМЕ НА ПЛОЩАДА И ЗА СВЕДЕНИЕ НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА,АЗ НЕ СЪМ НЕТ ЛУМПЕН И НЕ СЪМ ПАРТИЕН ЧЛЕН

2013.07.23 | 15:30

86
МАЙКА ИМ МРЪСНА НА ГРOЗНАТА И ПРОСТА ПРОТЕСТИРАЩА ИЗМЕТ ХАХХАХХАХАХАХАХАХА НА МАЙА ВИ В ЕАЗПРАНИТЕ ЧЕРВА ОТ МАНГАЛСКИ ПИШКИи ДА ГО НАТИРЯ

2013.07.23 | 15:29

85
Тиквата да се извини на Българският народ за подвеждането и лъжите за по добър живот и по висок стандарт на Българите който изговори както и да промени името на Герб че е смешно вместо ДА СЕ РАЗВИВАМЕ В ПОСОКА НА ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ ГЕРБЕРАСКАТА ПОМИЯРСКА ЛЪЖЛИВА КЛИКА НИ ВКАРА В ТРЕТИЯТ СВЯТ И ВЛОШИ МНОГОКРАТНО ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ!

2013.07.23 | 15:29

84
Тиквата мафиот да се извини за пържолите за подигравката с кучето много трески има за дялане този маймун страхлив също да се извини пред цяла България за наложеният геноцид от неговото протеже гнидата Дянков както и на семействата с самоубили се самозапалили Българи който изгоряха от глад заради мизерията и бедността причинена от ГЕЙбоклуците ГЕРБ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини