Посолството на Гърция: Кадир Мехмед е блъснат от кола

  • 03 август 2011 19:21

  • 2078
  • 1
Посолството на Гърция: Кадир Мехмед е блъснат от кола
© Булфото

Посолството на Република Гърция в София излезе с позиция по случая с 35-годишния мъж, приет в благоевградската болница, след като е транспортиран от Гърция заради недохранване.

От посолството посочват, че с изненада и учудване приемат новината, разпространена от някои медии, за уж незаконното задържане и малтретиране в Гърция на българския гражданин Кадир Мехмед, съобщиха от дипломатическата мисия.

„С цел да не се създадат неблагоприятни и погрешни впечатления у приятелското българско обществено мнение от разпространението на необосновани твърдения и непотвърдена информация и след подробно разглеждане на обстоятелствата, Посолството на Гърция уведомява за следното: на 6 юли 2011 г. Кадир Мехмед под въздействието на алкохола е бил блъснат от лек автомобил в град Кавала. Въпреки че не е бил здравно осигурен, той е приет в градската болница на града и се е лекувал там около един месец, като са му предоставени необходимите медицински грижи и помощ. При съвместните срещи с български и гръцки полицаи, както и при срещите му със социален работник, същият е отказал всякакъв контакт. Впрочем в гръцките компетентни служби не са постъпили никакви оплаквания за малтретирането или незаконното му задържане. Също така, по време на проведеното предварително следствие не бе установено времето на пристигането и престоя му в Гърция.

На 02.08.2010 след приключване на болничния му престой, той е бил транспортиран с болнична линейка през Драма до гръцко-българската граница (ГКПП Ексохи – Илинден), където е бил предаден на българските власти след съгласуване между компетентните полицейски и здравни служби. Посочваме, че от първия момент гръцките власти са информирали, както са били задължени, Генералното консулство на България в Солун”, се посочва в съобщението на мисията.

Последвайте канала на

2078 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чоека

2015.07.13 | 09:00

1
ееее колко ги мразим теа византийци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини