Продадоха вестник "Стандарт"

  • 03 август 2011 17:14

  • 9648
  • 1
Продадоха вестник "Стандарт"
©

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и председателят на Надзорния съвет на Корпоративна банка Цветан Василев са новите собственици на в. "Стандарт", съобщи Информационна агенция КРОСС.

Още през 2009 г. се заговори, за апетитите на банката и Ирена Кръстева към вестник "Стандарт".

Пред КРОСС собственикът на "Стандарт" Тодор Батков заяви: "Сделката днес приключи и купувача е фирма ГМ Прес, където има съвсем други съдружници и съвсем други лица в борда". Той поясни, че днес са продадени 34,5%.

Неотдавна в. "Капитал" съобщи, че Тодор Батков, който бе едноличен собственик на "Стандарт Нюз", издател на вестник "Стандарт", е продал 34.5 % от акциите на дружеството на "ГМ прес". Сделката се потвърждава чрез отразената информация в Търговския регистър. Собственик на дружеството е президентът на волейболния клуб на ЦСКА Георги Георгиев.

Другите двама собственици в "ГМ Прес" са Галина Пеева и Кирил Захариев. Захариев и Георгиев имат еднакъв дял (по 40% от акциите, Пеева притежава останалите 20%). Дружеството е вписано в Търговския регистър в началото на април тази година.

Сделката е била осъществена чрез Корпоративна банка.

Георги Георгиев също отрече друга собственост с думите: "Цветан Василев и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на съм ги виждал по телевизията. „ГМ Прес” - ние сме собствениците на 34,5 от в. „Стандарт”. Сделката не е минала през Корпоративна банка, а през ДСК.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9648 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.05 | 13:43

1
Телевизиите са превзети от лизачи на бойковия задник, сега почна и инвазия на печата. То почти не останаха от големите вестници, които да не са собственост на тоя цирей Пеевски.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини