Татяна Дончева ще цепи БСП с нова партия

  • 16 юли 2013 08:13

  • 6607
  • 25
Татяна Дончева ще цепи БСП с нова партия
©

Имам една мечта - да спрете да ме питате за ДАНС и за службите за сигурност. Искам да ме питате за култура. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Татяна Дончева.

Настоящото правителство отбеляза един своеобразен връх в постигане на задкулисни зависимости. Задкулисието се изразява в това да дадеш политическите решение в ръцете на хората, които нито са избрани, нито желани. Рискът от тези решения е, че изборите и административните назначения, обществено известни, не вземат никакви самостоятелни решение. Това е големият проблем на българската политика, който гражданското общество усеща. Няма обаче механизми за решаване, защото това става от политическите партии, а партиите в актуалната власт са прекалено обвързани. Задкулисието минава през всички и те са оплетени като свински черва, смята Дончева.

По думите й, виждаме натиск от Европа, която зачете протестите и обяви, че е забелязала силната олигархична обвързаност и липсата на приличие при вземане на политически решение.

След грешните назначения правителството опитва да предложи социални решения, които са принципно добри, само че те приличат на историята - когато си загубил една любов, да си опиташ да я върнеш. По думите й, протестът е артистичен, но няма ефективност, защото няма политици, които да се съобразяват с това колко хора ги харесват или не и с това, че не могат да правят политика във враждебна среда. За тях времето е пари, те са там, за да изпълняват задачите на определен икономически кръг. Затова не зачитат протестите.

Според нея това лято може да мине безоблачно за политиците, но есента, с идването на студентите в София, това ще се промени.

Това, че управляващите се правят, че нищо не се случва - разхождат се по улицата, бягат за здраве... Когато ти не обръщаш внимание, неглижираш исканията на честните хора, те ще есктремизират претенциите си. И в един момент ти, като правителство, ще изпуснеш юздите, предупреди Дончева.

Според нея трябва да се въведе машинното гласуване на следващите избори. Не е толкова сложно, дори Уго Чавес го е приел, коментира тя. Не може да се извиняваме с неграмотните хора, защото се оказва, че в България изборните резултати се определят от най-нискообразованите граждани, които най-лесно се продават.

По думите й, винаги има задкулисие зад протестите. Има обаче чувствителност и напрежение, че никой не може да ги яхне, подчерта тя.

Според нея трябва нов политически субект в ляво. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на никога, при каквито и да е условия, няма да подаде оставка, категорична бе тя. Дончева обяви, че се работи по нещо, което да прекрати отношенията на част от левицата с "Позитано 20", което по възпитан начин да отдели тези, които не искат да бъдат замесени с олигархията. В този политически субект, който ще бъде около движение 21, ще поканя хора, които зная, че стават. Ще има и десни, спокойно, каза тя. Предстоят организационни упражнения, които не трябва да стават обществено достояние, но този политически субект ще стане ясен през септември - октомври.

Последвайте канала на

6607 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
За новите женски партии

2013.07.17 | 22:03

25
КУРВИТЕ КАТО ОСТАРЕЯТ ПРАВЯТ ПАРТИИ! СПРАВКА ПРЪМОВА-КУНЕВА и други художествени гимнастички и бизнесменки!
Културата

2013.07.17 | 22:02

24
Татянчеее, Татянчеее... Заради такива като теб хората не щът бсп.
Радо

2013.07.17 | 22:02

23
Каква радостна новина сега всеки втори човек във България ще е с партия а до 2020 с тези темпове сигурно всеки ще има партия!

2013.07.17 | 22:02

22
Дончева е една много малкото хора в БСП, които са с всичкия си. За съжаление такива като нея са толкова малко, че не виждам как ще направят нова партия.
1958

2013.07.17 | 22:02

21
Винаги съм се удивлявал на упоритостта на нашия народ, в старанието му, ежедневно да опровергава надписа поставен на сградата на Народното събрание. Вероятно няма по-голямо наказание за душата на хан Кубрат, да гледа от отвъдното, повече от 1300 години, как неговите потомци правят обратното на това което им е завещал. Странен народ сме. Ако продължаваме да не проумяваме смисъла на този завет, скоро няма да ни има. Ще бъдем единственната държава с население от 7 милиона - недоволни от всичко, 7 милионна със собственно мнение, 7 милионна партий, 7 милиона егоистични индивидуалисти.
Увяхнал гербер

2013.07.17 | 22:01

20
Правителството стабилизира енергетиката и установи предвидимост в цените на електроенергията. Това правителство работи за възстановяване на условията за износ на електроенергия за по-добро натоварване на мощностите и на въгледобива Бе увеличен размера на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години от 240 лв. на 310 лв. от 1 юли 2013 г.
Свеж Гербер

2013.07.17 | 22:00

18
Целта на правителството е да напълни държавната администрация със свои хора и да възстанови позагубените позиции на организираната престъпност. ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1. ) Историята с Пеевски 2.) Зам. Министър на МВР - представител на СИК. 3. ) Секретар по безопасността в Мин. Съвет - Управителят на фирмата на трактора. 5.) На висока пазиция е назначен човек на ВИС2. Тези забравени имена и времена ще ги върнат и едва след това могат да мислят за оставка. Един път назначени, гадовете дълто време ще копат за тях.Това е. Другото е прах в очите на баламите.

2013.07.17 | 22:01

19
По скоро може да си разцепи задника.
Евала

2013.07.17 | 22:00

17
От много дълго време насам за първи път се вижда ясно изразено гражданско общество. Вече нищо не е постарому, а правителството на Орешарски се старае да показва различен начин на управление. Кой до момента е включвал граждански съвети към всяко министерство?! Кога при приемането на изборното законодателство са се отваряли толкова широко вратите за представители на неправителствени организации и гражданското общество?!
Писна ми

2013.07.17 | 22:00

16
Росен Плевнелиев трябва да има доблестта самоволно да си подаде оставката след неколкократното нарушаване на Конституцията и разкритието за офшорната му сметка от 1млн. долара в Кипър, пари присвоени от държавната хазна и от парите на данъкоплатците.

2013.07.17 | 22:00

15
Росен Плевнелиев не е крадец като теб. Не му трябва. Има сериозни успехи з строителния бизнес и не му трябва да е президент, за да живее добре. Това трябва на неудачници като теб. Дето на могат обувките да си вържат, но завиждат на Мерцедесите на успелите. Да си учил, да си работил, да си разбрал как става, да си успял. Сега щяха да завиждат на теб. Ама ти си тъп, неук и неможещ неудачник. От теб ли да вземаме пример. Бягай да се къпеш!
kork

2013.07.17 | 21:59

14
и тя се чуди как да се намърда в управлението, та се опитва да привлече някакви заблудени овце

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини