Змии и гущери пазят наркотиците на дилъри

  • 15 юли 2013 21:12

  • 6375
  • 2
Змии и гущери пазят наркотиците на дилъри
©

Наркодилъри в Северна Австралия използват отровни змии и крокодили, за да охраняват дрогата си от полицията и от набезите на крадци, съобщиха властите в Куинсланд, предаде БТВ.

Сред отровните влечуги, с които се снабдяват трафикантите, са тайпанът и източната кафява змия. Те стават верни пазачи на стоката в тайниците на наркомафията. Всяка седмица в Отдела по опазването на околната среда в Куинсланд се получават телефонни обаждания, за да бъдат премахнати опасните влечуги от скривалищата, където наркодилърите са държали стоката си.

Престъпниците слагат в тайниците си тези пазачи не случайно. Ако бъдат разкрити, те се оправдават, че са любители на отровните змии и ги отглеждат като домашни животни. Но местните природозащитници разкриха, че змиите се държат от дилърите в ужасяващи условия. Нападани са от кърлежи и са принуждавани да гладуват, за да атакуват мълниеносно.

Злосторниците лесно се сдобиват с отровните видове, тъй като много често те участват и в схеми за контрабанда на редки и екзотични животни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
qrla

2013.08.25 | 14:28

2
vie puk kakvoto i da pravqt horata vednaga pochvate da pluete,golemi ste shimpari.

2013.08.25 | 14:28

1
Сложете си Цецко Цветанов в тайника,той и без това е по-отровен...

Добави коментар

Водещи новини