Проф. Ханке: България трябва да се справи с корупцията

  • 15 юли 2013 11:43

  • 1231
  • 0
Проф. Ханке: България трябва да се справи с корупцията
© Булфото

Проф. Стефан Воденичаров от БАН връчи орден "Доктор хонорис кауза" на световноизвестния икономист проф. Стив Ханке.

Официалната церемонията се състоя в Големия салон на БАН. На нея присъстваха министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, министърът на образованието Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, бивши министри от служебния кабинет, политици и икономисти.

Проф. Ханке призова България да реши един от основните си проблеми - корупцията. Той направи паралел между България и Сингапур. Когато силната азиатска икономика е тръгнала по пътя на реформите, е била много по-зле от България. Сега тя е една от най-добре развитите страни, а корупцията в Сингапур е нула, предаде репортер на novini.bg.

Растежът се дължи на иновациите, а водещ трябва да бъде пазарният принцип, каза икономистът и подчерта, че фундаментът е знанието.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 приветства и поздрави професора. Той обяви, че чете неговите статии редовно. Те често са критични към България, понякога sa ласкави, но винаги са полезни, смята премиерът.

Благодарение на валутния борд страната ни успя да преживее най-тежката монетарна и парична криза - сриването на банковата система преконфигурацията на БНБ, коментира министър-председателят.

На излизане от Големия салон на БАН Орешарски обяви пред журналисти, че някои от идеите на сингапурския модел са залегнали в програмата на правителството. Винаги съм твърдял, че България трябва да се присъедини към еврозоната. Това е цел, но не на всяка цена, заключи той.

Последвайте канала на

1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини