Здравното министерство очаква 4-5 млн. лв. след актуализацията на бюджета

  • 12 юли 2013 13:43

  • 1427
  • 3
Здравното министерство очаква  4-5 млн. лв. след актуализацията на бюджета
©

"Надявам се поне още 4-5 милиона лева да бъдат дадени на Министерството на здравеопазването след актуализация на бюджета, която евентуално би била през есента", каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

"До май бюджетът на МЗ е разходван изцяло и никой не е мислил какво ще се прави през второто полугодие на годината", поясни тя.

"В момента даваме предложенията си и аз съм говорила с премиера и с финансовия министър основните дейности, които смятат, че са държавна политика - репродукция, интензивни грижи, ваксини, да се върнат към МЗ. Ще се предвиди ресурс за тях", каза още Андреева.

"Поехме ангажимент и за субсидиране на по-малките общински лечебни заведения в отдалечените райони, което ще бъде осъществено през следващата година. За здравеопазване ще има пари, имам обещание", заяви тя.

Министър Таня Андреева допълни, че по отношение на оказваната спешна помощ не може да се изисква от спешните центрове да оказват всякаква помощ, те са центрове само за спешна такава. В момента се разработва наредба, в която ще се регламентира ясно и точно какво е спешна и неотложна помощ.

От месец септември ще има реанимобил за транспортиране на недоносени деца. Министерството ще предостави 100 хил. лв. за оборудването на реанимобила. Фонд „ин витро” ще се върне към Министерството на здравеопазването през 2014 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1427 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.13 | 15:08

3
ах ,че си противнааааааааа,а защо излъга хората в Девин ,че ще им отваряш болница?Гадни комунисти,всички сте за въжето...

2013.07.13 | 05:38

2
НИКОГА АМА НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА КОМУНИСТ !!!!!
MArk Burn

2013.07.13 | 05:38

1
Изключително противна физиономия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини