Силвио Берлускони без депутатски имунитет?

  • 10 юли 2013 13:11

  • 1135
  • 1
Силвио Берлускони без депутатски имунитет?
©

Партията на бившия италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 поиска работата на парламента да бъде спряна, предаде РИА новости.

Молбата е подадена и до двете камари на органа на законодателния власт заради насрочването на делото срещу политика за 30 юли. Парламентаристите искат да обсъдят ситуацията около най-известния член на политическата формация. Касационният съд определи последния ден на месеца като дата на делото Mediaset, по което бившият ръководител на кабинета получи четири години затвор и бе лишен от правото да заема държавни постове. Адвокатите на политика обжалваха присъдата, въпреки че по законите на страната той може да лежи едва една.

Ако висшите магистрати потвърдят решението, Берлускони може да остане без имунитет. Той бе признат за виновен на 8 май от магистрати в Милано за злоупотреби с излъчването на американски филми по притежаваната от него група в периода 2005 и 2009 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1135 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.11 | 12:06

1
Айде сега Цвъко и Боко!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини