Каракачанов: Смяната на Конституцията не е приоритет

  • 08 юли 2013 18:18

  • 1932
  • 4
Каракачанов: Смяната на Конституцията не е приоритет
©

Системата в България е калпава. По темата за Конституцията спря да се говори отдавна. В момента нещата са така тежко завързани, че никой не може да ги развърже. Настоящата Конституция осигури завземането на икономическата власт от страна на бившата комунистическа номенклатура.

Това каза в предаването "Лице в лице" Димитър Манолов, който е вицепрезидент на КТ Подкрепа. Той коментира предложението за смяна на Конституцията. Ние предлагаме дебати за институционалното развитие на България. Настоящата Конституция е била тълкувана над 70 пъти, за периода на нейното съществуване. Това показва, че с нея има някакъв проблем, обясни Манолов. Харесвам протестите и съм на страната на хората с чисти сърца. Хвана ме яд, че някой се опита да раздели хората и да определя настоящите протестиращи като по-умни, по-богати, по-интелигентни и по-богати. Тези хора се опитват да яхнат протестите, обясни Манолов. Ние предлагаме оставка на правителството и парламента. Правилата са калпави и трябва да се пренапишат. Ако политиците откажат да се свика Велико народно събрание, ще паднат доста маски.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността от ВМРО беше на мнение, че темата за смяна на Конституцията се използва от определени политически партии по време на криза и преди избори. Ясно е, че някои неща в Конституцията трябва да се променят. Аз от 10 години настоявам за засилени президентски правомощия, разкри Каракачанов. Трябва да спрем да лъжем хората, че ако се промени Конституцията и нещата ще тръгнат. Проблемът е в политическите фигури, които са мишки. За промяната на Конституцията са необходими обществени дебати. Трябва да се направи национална кръгла маса, на която да се вземат кардинални решения за бъдещето на държавата. На тази кръгла маса трябва да формулираме националните цели и приоритети пред нацията, категоричен беше той. ГЕРБ трябва да се върнат в парламента и да зададат няколко въпроса. Всички партии трябва да се разберат колко живот остава на това правителство и кои са най-спешните решенията. Задължително трябва нов Изборен кодекс; споразумение за еврофондовете и всякакви такива спешни и важни проблеми. Това трябва да бъде постигнато чрез национално съгласие, завърши Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1932 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
vmro

2013.07.10 | 19:47

4
тоя е комунист колкото вие сте от дпс отделно, че почти всичко което е казал е чистата истина... заслужава да има глас в политиката много повече от бая други мекерета, или?
БУТАЧА

2013.07.10 | 19:46

2
ДА ГО Е*БА В КОМУНИСТИЧЕСКОТО КОПЕЛЕ
...acha

2013.07.10 | 19:46

3
A ma pod prikritie

2013.07.09 | 10:47

1
от хора които щяха да пазят Бареков какво да се очаква..

Добави коментар

Водещи новини