Депутатите обсъдиха промени в Закона за висшето образование

  • 05 юли 2013 10:23

  • 1863
  • 1
Депутатите обсъдиха промени в Закона за висшето образование
©

Депутатите обсъдиха на първо четене промени в Закона за висшето образование.

Основната цел на промените е удължаване с още една учебна година (за 2013/2014 година) на възможността държавните висши училища да провеждат обучение срещу заплащане.

В мотивите на вносителите Христо Монов и Петър Кънев се посочва, че в държавния бюджет за 2013 г. не са предвидени достатъчно средства, които да осигурят нормалното функциониране на държавните висши училища.

Удължаването на възможността за провеждане на платено висше образование по своята същност е мярка, насочена срещу недостатъчното финансиране на системата на висшето образование. След като няма възможност да се осигури необходимият финансов ресурс, платеното обучение се явява възможност за държавните висши училища да получат допълнителни финансови средства от осъществяваната от тях основна дейност - провеждане на обучение и придобиване на образование, посочват вносителите.

Министърът на образованието проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна подкрепя промените.

Последвайте канала на

1863 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.05 | 11:14

1
Ей, червени боклуци при положение, че за 60г. управление от последните 70г. направихте така, че между социалното положение на един необразован мангал на държавна хранилка и един висшист с добра професия, който си плаща данъците, да няма разлика няма как да има значение какви промени правите за висшето образование. Висшистите не са прости хора и това, че са приравнени с необразованите мангусти, е ясно послание за тях, че нямат никакъв смислен живот в България, освен смисълът, който вие сте има дали - да отглеждат мангусти и да дават пари за пенсии на родителите си, които вие вече на няколко пъти окрадохте. Оставка, червена сган!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини