Полицаят издъхнал след протестите в съня си

  • 05 юли 2013 08:47

  • 2213
  • 1
Полицаят издъхнал след протестите в съня си
©

Полицаят Мирослав Асенов, който онзи ден почина в дома си след дежурство на протест в столицата, е издъхнал в съня си, пише "Преса", като цитира съпругата му Илиана.Не зная как точно е станало, не съм чула нищо. Прибра се от работа и не се събуди на другата сутрин, просто е починал в съня си, казва почернената съпруга. На въпрос дали 45-годишният мъж е бил притеснен от протестите в последно време и бил ли е по-натоварен повече от обикновено, тя бе категорична, че униформените работят в изключително стресови ситуации.

"Той над 20 години е полицай, така че при тях винаги е натоварено. Беше с високо кръвно заради това. Пиеше си лекарствата редовно и ходеше на прегледи но...Станало е запушване на някакъв кръвоносен съд, казаха от Съдебната медицина. Не е усетил нищо и не е разбрал какво му се случва", допълни Илиана.

Съболезнования към семейството на Мирослав изказаха колегите му от моторизираната група "Сигма" в СДВР. Всички са потресени, каза шефът на отряда Ивайло Василев. "Мирослав беше изключително отговорен и компетентен, притежаваше всички качества, които трябва да има един полицай", каза още той. Починалият бил редови полицай, но понякога му възлагали ръководене на групата. така било и в събота, когато полицаите от "Сигма" реагирали веднага при погрома на сградата на БФС от фенове на ЦСКА.

Мирослав е награждаван два пъти, единият път за задържането на наркодилъри. Асенов е участвал в протестите от началото им. Колегите му се оплакаха, че работят по 16 часа на ден. Сутрин сме пред НС, вечер пред МС, не се издържа, казват те.

Видинското село Чупрене е потънало в скръб. Днес там погребват Асенов. "Златни деца бяха - и той, и по-малкият му брат Емилиян редовно идваха в селото. Много помагаха на майка си Тинка", разказват с тъга и сълзи в очите си близки на семейството.

Двете момчета нямали много щастливо детство - родителите им се развели отдавна. Двамата подкрепяли майка си - детска учителка. Един по един двамата се изнесли да работят в София заради безработицата в района. Мирослав има три деца - две от първия брак и едно от втория. Той редовно ги водел за ваканциите на село при баба

Последвайте канала на

Novini.bg
2213 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.07 | 11:42

1
Свиня мързелива и физически,и умствено.Я се движи по цял ден работи и ще живееш 100 години,а не като тия мързеливци.

Добави коментар

Водещи новини