Бивш министър: Не трябва да се бърза с актуализацията на бюджета

  • 04 юли 2013 17:31

  • 2728
  • 0
Бивш министър: Не трябва да се бърза с актуализацията на бюджета
©

Не трябва да се бърза сега да се актуализира бюджета. Трябваше да се положат усилия да се подобри събираемостта, защото процентът на сивата икономика в страната ни е доста голям и има откъде да дойдат пари. Това заяви Стоян Александров, бивш министър на финансите, в предаването "Лице в лице" по БТВ.

В момента се работи по макрорамката на бюджета за следващите 3 години и ако има някакви нередности, те могат да бъдат оправени, каза още той.

На въпрос дали е удачно да се вземе облигационен заем, Стоянов заяви, че трябва да се прецени до колко могат да си позволят управляващите да се увеличи държавният дълг. "До момента държавният дълг е на много ниско ниво и може да си го позволим, но да не става навик", каза той.

Попитан дали един заем ще забави чуждите инвестиции, той заяви, че това ще накара инвеститорите да изчакат.

Той заяви, че има нужда от реформа в здравеопазването, и в пенсионната система. Когато се прави една реформа, която засяга много интереси - всеки избягва да го прави, смята още той. 

На въпрос, че ГЕРБ са направили пенсионна реформа и дали сега БСП ще стопират нарастването на възрастта, Стоянов заяви, че преди време е реагирал негативно при подобно твърдение. "В един момент работещите ще са по-малко от пенсионерите", каза още той.

Попитан дали е добре в една сметка да влизат и данъци, здравни и пенсионни осигуровки, той заяви, че това не е проблем. Те си отиват после целево, заяви Стоянов. 

На въпрос дали Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. е добър икономист, той отговори, че това е така и че тя е Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование номер две. "Тя е хрътка, дайте й да работи и тя го прави", каза още той.

Моите уважения към протестиращите, но трябва да се даде реален шанс на правителството да работи. Хората винаги могат да излязат по улиците и да искат оставка, смята още той.

Последвайте канала на

2728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини