Нинова: Социалните мерки не са причина за актуализацията на бюджета

  • 03 юли 2013 08:16

  • 2195
  • 8
Нинова: Социалните мерки не са причина за актуализацията на бюджета
©

Ще говорим за актуализация на бюджета, когато правителството обяви окончателно своята позиция. Социалните мерки не са причина за актуализацията. Допускам, че плащанията към бизнеса и заема от февруари, който бившите управляващи взеха, са причините за актуализацията.

Това каза пред камерите на Нова Телевизия депутатката от Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя коментира темата за исканата актуализация на бюджета заедно с колегите си Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва от ГЕРБ, Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, от ДПС и Илиян Тодоров от "Атака". За един месец приехме социални мерки, които обхващат 1 млн. българи, продължи Нинова. Това не са временни мерки. Тези мерки не костват и един лев на бюджета. Тези мерки не поставят под въпрос финансовата стабилност на страната. Нинова говори и за вчерашните дебати в Европейския парламент за България и критиките от страна на европейските социалисти за сътрудничеството на БСП с "Атака". Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ясно каза вчера, че правителството не се подкрепя от "Атака". Ние не сме в коалиция с тях. Станишев категорично осъди и поведението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, обясни Нинова.

Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва беше на мнение, че правителството иска актуализация, за да се справи с натрупаните пресрочени задължения. Тези задължения тежат най-много в няколко ведомства. Става въпрос за Министерството на отбраната и здравеопазването, разкри Горанов. С подобен анонс за актуализацията се избързва. Подобни намерения, без ясен сигнал защо се правят, могат да увеличат нивото на лихвите. Правителството можеше да продължи да работи с този бюджет, а ако толкова много искат да го актуализират, могат да го направят в края на годината, обясни Горанов. Рано е за комплексни оценки на правителството, защото то се занимава само с кадрова политика. ГЕРБ не дезертира от задълженията си. От първия ден в парламента се опитват да ни неглижират и да ни притискат. Ръководството на нс допускаше около нас да подскачат разни хора и да ни обиждат, коментира Горанов решението на партията да не влиза в парламента.

Има смяна на приоритетите и това налага актуализацията на бюджета, обясни Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,. Този бюджет е бюджет на замръзналата икономика и повишаване на безработицата. Очаква се неизпълнение на приходите с над 1 млрд. лева. Това е голяма причина за актуализация на бюджета, каза още той. Социалните мерки на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 са стабилизационни, които са насочени към определена целева група - най-бедната част от населението, категоричен беше Имамов.

Трябва да подпомогнем съществуването на българите. Аз не виждам нищо лошо в актуализацията, ако тя спомогне за по-добър живот, каза Илиян Тодоров. ГЕРБ трябва да почнат да идват в парламента. Ние сме избрани от хората и това ни е работата, каза още Тодоров. Той също коментира вчерашните изказвания в Европарламента по повод ситуацията в България. Заместник-председателят на ЕНП прояви голяма наглост, като призова за предсрочни избори в България. Ние не му даваме акъл, дали в Германия трябва да се провеждат избори. ЕНП са двулични. Защо не коментират протестите в Турция и поведението на Ердоган, който е част от ЕНП? За тях България е колониална държава, категоричен беше Тодоров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2195 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Сумо

2013.07.03 | 19:30

8
Още служебният кабинет сподели плахо за критично състояние на бюджета. Но те и друг ода говорят така и не можеха, защото те си бяха хора на ГЕРБ. Така че изобщо не обвинявайте това правителство за дефицитите в бюджета. Мутрите на ГЕРБ го опоскаха

2013.07.03 | 16:57

7
Волен Сидеров-Президент.На г-н Сидеров ръка трябва да му целувате.
Off на крадливите цоцалисти

2013.07.03 | 14:47

6
Министерство на финансиите преотвори за пети път емисия 7-годишни ДЦК деноминирани в евро Министерството на финансите преотвори за пети път от началото на годината емисия 7-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в евро, с падеж 16 януари 2020 година, съобщиха от МФ. Постигнатата доходност на аукциона на 17 юни е 2,82 процента. При предложени ДЦК за 20 млн. евро, бяха заявени поръчки за 33,97 млн. евро, или коефициент на покритие 1,7. Банки придобиха 82,90% от предложеното количество, пенсионни фондове 13,60%, а застрахователни компании и други инвеститори съответно по 1,75 на сто от емисията. ---------------------- ХА , ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ „ДЕСНИ” ГЛАСУВАЛИ ЗА КРАДЛИВОТО „ПРОГРАМНО” ПРАВИТЕЛСТВО НА ЧЕРВЕНО-ГАДЖАЛСКАТА ПАРТИЯ!!! ПРАВЕТЕ СЕ НА УМНИ ТЪПАНАРИ , А КРАДЦИТЕ СВОБОДНО СИ ВЗЕХА ПОРЕДНИЯ КРЕДИТ ЗА 70 МИЛИОНА!!! САМО ЗА МЕСЕЦ СЕ ОТКРАДНАХА 500 000 000 ЛВ. И ЧАКАЙТЕ ЧЕРВЕНО-ГАДЖАЛСКАТА ПАРТИЯ ДА ДАДЕ ОСТАВКА !!! ДА НЕ СА ЛУДИ КАТО ИМА ТОЛКОВА ТЪПАНАРИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КРАЖБИ, КОИТО И ВНУЦИТЕ ИМ ЩЕ ИЗПЛАЩАТ ... ПЪК ПРАВЕТЕ СЕ НА „РАЗБИРАЧИ” ТЪПАНАРИ... МАНГАЛА Е НОВОБРАНЕЦ ПРЕД УЧЕНИКА МУ МОШЕНИК И КРАДЕЦ ОЛИГАРСКИ...
Марк

2013.07.03 | 10:55

1
Малкия, аз и в червата мраза т.н. "ляво"!! Но това , което си написал е пълна идиотия!! Облигациите или /ДЦК/ са заем, който държавата взима! Т.е. Държавата получава пари с/у ДЦК! В случая този , който купува ДЦК не краде, а дори поема известен риска, защото си дава парите и ще чака да му ги върнат!
ВЕЧНА СЛАВА НА БСП !!!

2013.07.03 | 14:41

5
Радост ,радост Другарки и Другари - нашата любима партия-кърмилница ,ведно с братските турска и фашистка партии ,успяха да опукат над 1 /един/ милиард лева , за има-нема 40 /четиридесет/ дни ! Сега правителството на др. Орешарски се готви да вземе и малко заеми. Всичко това ,другари и другарки се прави единствено и само с цел ДОБРУВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ! ХВАЛА ,ХВАЛА на мъдрите другари от БСП и братските партии ДПС и Атака. ТРИ ПЪТИ УРА ,ДРУГАРИ !!!

2013.07.03 | 14:39

4
ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА СОЦИАЛНИ МЕРКИ, НИТО ПРЕДВИЖДА ТАКИВА! ТОВА Е ИСТИНАТА! ЕВЕНТУАЛНОТО НАМАЛЯВАНЕ НА ТОКА С ДО 5% И НЕЯСНО ДОКОГА, ЕВЕНТУАЛНОТО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ С ДО 2.5% ОТ ДОГОДИНА НЕ СА СОЦИАЛНИ МЕРКИ. ПОМОЩИТЕ ЗА ЦИГАНИТЕ СЪЩО НЕ СА СОЦИАЛНИ МЕРКИ. УЗАКОНЯВАНЕТО НА КОПТОРИТЕ Е АНТИСОЦИАЛНА МЯРКА, ЗАЩОТО Е ОТКАЗ ОТ АНГАЖИМЕНТА ДА СЕ ТЪРСИ РЕШЕНИЕ НА ЖИЛИЩНИЯТ ПРОБЛЕМА НА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ И НИСКОПЛАТЕНИ ГРАЖДАНИ! СТАВА ДУМА ЗА РАБОТЕЩИТЕ ГРАЖДАНИ!!!!!

2013.07.03 | 14:39

3
ДРУГАРКАТА НИНОВА ВЕЧЕ СИ ИЗМИСЛЯ И ЗАЕМ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ХАХАХАХА СОЦИАЛИСТИТЕ СЕ ДРЪЖАТ КАТО НАДРУСАНИ. НАПЪЛНО ДЕЗОРИЕНТИРАНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ И НЕАДЕКВАТНИ ХОРА.

2013.07.03 | 14:07

2
Как са се наредили като трите прасенца и майката свиня :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини