Пияни свиха катафалка

  • 29 юни 2013 08:49

  • 4826
  • 1
Пияни свиха катафалка
©

Крадците в Гоцеделчевско откраднаха катафалка на Обредния дом в града.

В сряда вечерта след работа шофьорът Петър Хаджиев я паркирал пред дома си, както правил винаги. На сутринта в четвъртък обаче не я намерил. Сигнализирал веднага на полицията за безпрецедентната кражба. След издирване из целия регион катафалката била намерена захвърлена в дере край пътя между селата Долно Дряново и Сатовча, на двадесетина километра от Гоце Делчев. Вероятно пияна компания е решила за оригиналност да се прибере в родното си място с катафалка, а не с такси, коментират полицаи и служители от Обредния дом. По колата има нанесени материални щети, а полицията усилено издирва крадците.

Вероятно мъртво пияният крадец на траурното возило е бил само един, а останалата част от компанията се е возила в друга кола зад него, пише "Монитор". Катафалката е доста стара, марка “Рено Еспейс” и много рядко се използвала за превозване на покойници, защото наскоро за нуждите на Обредния дом в Гоце Делчев е закупена нова, марка “Мерцедес”.

Ползвали я най-често за извозване на паметници и венци, както и на гробищни работници до съседните села. Петър Хаджиев многократно е бил предупреждаван да не оставя за нощуване катафалката пред дома си, защото стряскала съседите му, които се оплаквали няколко пъти в Обредния дом.

В Гоце Делчев обаче се говори, че това не е първият случай на кражба на същата катафалка. Преди години имало подобни опити на пийнали младежи да се придвижат посред нощ с траурното возило.

Последвайте канала на

4826 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.18 | 20:37

1
След малко обаче ,отзад се изправил един труп и се оригнал важно.....от този момент,крадците били абсолютно трезви.......След което разбира се.....се предали доброволно......

Добави коментар

Водещи новини