Харесайте facebook страницата ни

Кметът на район "Витоша" хвърли оставка

2454
27.06.2013 | 12:21

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е назначила проверка на цялостната работна на района

Стойко Дуков 

Снимка © Булфото

Кметът на район „Витоша" Стойко Дуков е подал оставка, съобщи председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева по време на заседанието в четвъртък. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е назначила проверка на цялостната работна на района.

Кметовете на останалите райони изразиха своята позиция по случая като заявиха, че извършените проверки водят несъмнено до извода, че в работата на администрацията на район „Витоша" има установени нарушение. Според тях Дуков е понесъл достойно последствията от грешките си.

При представянето на резултатите от одита на район „Витоша" преди десет дни бяха отчетени редица нарушения. Проверката открила 66 договора с изтекъл срок за наем, като по-голямата част са с над три години, а в 19 от обектите има начислени задължение към общината в размер на 22 хил. лв. Впоследствие беше назначена допълнителна проверка, за да бъдат установени щетите.

По думите на Малина Едрева подаденият сигнал срещу Стойко Дуков за нарушения не отговаря съвсем на истината.

През април тогавашния съветник от БСП и настоящ депутат Георги Кадиев подаде сигнал до Фандъкова. „Тогава имаше приложени доказателства за конкретни престъпления, ощетили Столична община с над 600 хил.лв. За тях съм сезирал и прокуратурата", припомни в четвъртък Кадиев във Фейсбук профила си.

"Оставка" в случая е просто елегантно излизане през задния вход, позволено му от ГЕРБ и Фандъкова. Пожелавам на жителите на р-н Витоша повече късмет със следващото назначение на Фандъкова за районен кмет", пише още Кадиев.

Разпечатай Изпрати
4
Коментари
Коментирай
4 Bobinata
30.06.2013 | 08:22

То в тази община тези безобразия си вървят от години.Не знам някой ще може ли да им сложи ред.Безобразията са големи,то наеми,то търгове за ученическо хранене-изхвърлят едни,вкарват други просто гледат да има техни хора.Нито наеми ги бъркат важното е че на тях им влизат паричките,а всички се правят на ощипани госпожици.Всеки си прехвърля другия да му е виновен.Няма контрол над нищо.Само се правят на праведни славяни,аз съм най почтения,а всеки си върши нещата така ,че да е пълна неговата гушка.

Отговори
Рейтинг:
0
за
против
0

3 Боздуган
27.06.2013 | 18:52

Още един ,на който му дойде акъла в главата!Заблуден гербаджия бил човека!

Отговори
Рейтинг:
3
за
против
5

2 Гражданин
27.06.2013 | 17:07

Герб не са по-малкото зло от БСП, ДПС, Атака и т.н. Те са глава на една и съща ламя. Ако хората не се надигнат срещу всичките тези боклуци и не си вземат сами държавата в собствени ръце, то тогава с всички нас е свършено.

Отговори
Рейтинг:
10
за
против
7

1
27.06.2013 | 17:59

Примерно дори и да станеш кмет ако хората от администрацията искат могат да те саботират и да те изхвърлят от поста ти за некадърност и лошо управление.Та нали точно тези хора които са се сраснали в държавата и са навсякъде(общинска администрация,данъчни администрации,болници,училища,полиции и др.) и ГЕРБ се опита да ги изчисти спомогнаха за падането на ГЕРБ от власт.Много от тези хора имаше и в самото ГЕРБ които бяха като троянски коне и чакаха тяхното време да дойде.

Отговори
Рейтинг:
15
за
против
10

Добави Коментар
Екипът на Novini.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.

В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.