Секскандал тресе Немската гимназия в София

  • 26 юни 2013 06:08

  • 14104
  • 6
Секскандал тресе Немската гимназия в София
©

Сексскандал тресе софийската Немска гимназия заради учителя по „Свят и личност” Детелин Кънев, срещу когото има жалба, че провокирал сексразговори в часовете си. Това твърдят част от завършилите тази година в сигнала си до столичния инспекторат по образование. Бивши дванадесетокласници споделиха пред „Монитор”, че преподавателят захващал перверзни теми в час, свързани със секс, извращения и порнография.

Той отправял и странни покани към ученичките си – да берат гъби на Панчарево или да хапнат тортички в сладкарница. Кънев давал съвети на учениците си, като например да четат философия на пет ракии. Смутени от разговорите, които започвал учителят, зрелостниците се опитвали да сменят темата. В отговор на това обаче Кънев започнал да ги манипулира с оценки, които са от голямо значение за възпитаниците на една от най-елитните гимназии в страната.

От Немската гимназия потвърдиха подадения сигнал, но отказаха коментар по случая и не предоставиха телефон за контакт с Кънев. Директорката на училището пък е в отпуска.

Дванадесетокласниците подадоха жалбата дни преди завършването си. Издали сме предписание до директора да следи дали г-н Кънев преподава съгласно учебната програма. Ние също ще проверим дали това се случва от следващата учебна година.” Това обясни шефката на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева. Проверка в момента се провежда и от страна на Министерството на образованието и науката.

Възпитаници на Немската обаче споделиха, че са подавали сигнали за непристойното поведение на Кънев още преди три години. Учениците дори водили анонимна анкета, в която всеки споделял впечатленията си от скандалното поведение на преподавателя.

За начина на преподаване на Детелин Кънев се говори още от 2010 г. Toгава в интернет сайтовете плъзнаха непристойни покани, които преподавателят отправял към своите ученици. Те гласят „Бонбончетааа… що не дойдете тричките вкъщи да ми оправите… компютъра. Работата няма да отнеме повече от 2 часа” – това е покана от учителя към децата, цитирана от skandalno.net. Учениците пък цитирали думите на преподавателя си във форума на сайта на Немската гимназия.

Последвайте канала на

Novini.bg
14104 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Roumi Morton

2013.08.26 | 18:36

2
Защо толкова се чудите!?.. Случаят с Немската не е изолиран случай. Учителка по английски от Варненско училище по време на урока показва среден пръст на 5-то класници и им говори цинизми.
borkos

2013.08.26 | 18:37

6
Че к'во лошо има аз на колкото учители по математика съм попадал всичките ни дъниха доста.Половината бяха и алкохолици.Ако има пичове от Варна учили в Механото или електрото 100% ще помнят как уважавания господин Дабков те изпуква право през пръстите с една пръчка, или Сарова те замерва с големия пергел :D
GGG

2013.08.26 | 18:36

5
das ist wunderbar
Лорд Ра

2013.08.26 | 18:36

4
Секс с ученички, леле! Сигурно са ги карали да говорят немски.

2013.08.26 | 18:36

3
Кво лошо има цепенячките от Немската да берат гъби и краставици на 5 ракий.
123

2013.08.26 | 18:36

1
" Кънев давал съвети на учениците си, като например да четат философия на пет ракии." - аихахиаха

Добави коментар

Водещи новини