Харесайте facebook страницата ни

Орешарски щял да мисли за оставка, след като се промени изборния закон

На 12-ия ден от протестите премиерът Пламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и ... към профила заяви, че ще прецени дали да подаде оставка, след като се гласуват изборните правила.

"Изборните правила се правят при действащ парламент. Има широко обществено съгласие, че трябва да се подобрят изборните правила. Това трудно става без парламент. Тогава ще преценим ситуацията", каза Орешарски в отговор на въпрос защо не подава оставка, предаде Дарик.

До петък, 28 юни 2013 г,. правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка. Това е искането, което отправят в петиция част от домакините на "Фейсбук" събитието #ДАНСwithme. Te настояват още за участие на гражданското общество (специализирани неправителствени организации) в обсъждането и приемането на промените в изборното законодателство и други проблемни за демокрацията сфери от обществения живот. Участниците в групата настояват и за нови избори през есента на 2013 г.!

Коментари
Коментари (40)
Коментирай
(гост)
27.06.2013 | 00:42

Видях тука в коментарите по долу някой който се оправдава че протестиращите били пак същите и че са хора на ГЕРБ е ама нали ако са хора на ГЕРБ значи ГЕРБ сами са се свалили от власт. Като гледам участниците виждам доста интелигентни хора и доста семейства които са излезли на мирен протест срещу управлението на държавата от новата тройна коалиция а не платени утраси.Тези депутати от НС трябва да си ходят и на тяхно място да дойдат нови.Ако останат старите депутати и не се започне разчистване на олигархията и със следващите ще се получи както стана с управлението на ГЕРБ само ще си мислят че те управляват ама много ще се лъжат.Навсякъде в държавата 80-90% от хората които работят в администрациите и на високи постове са си все същите.Някой дори и от времето на ТАТО.Тези хора още са под влиянието на старото БКП.Как чакате нещо да се промени за 4 години.Примерно дори и да станеш кмет ако хората от администрацията искат могат да те саботират и да те изхвърлят от поста ти за некадърност и лошо управление.Та нали точно тези хора които са се сраснали в държавата и са навсякъде(общинска администрация,данъчни администрации,болници,училища,полиции и др.) и ГЕРБ се опита да ги изчисти спомогнаха за падането на ГЕРБ от власт.Много от тези хора имаше и в самото ГЕРБ които бяха като троянски коне и чакаха тяхното време да дойде. Ако ГЕРБ направи грешка е че не можа да се разправи с олигарсите и се втурна да затяга колана с това „недоразумение" - Дянков и да спасява държавата от банкрут.Една от другите издънки на Борисов е Трайков за който сега не се говори но точно заради него започнаха големите проблеми в енергетиката.За Найденов пък да не говоря защото той излезе че е един от хората които са работили срещу ГЕРБ. Всичко това и като прибавиш и амбиции те на БСП и ДПС да продължат да грабят държавата като източват чрез свои фирми ДДС както и борбата им на всяка цена да останат в бизнеса с енергетиката от която печалбите са най големи е видно че не могат да се очакват да се случат чудеса.Бъдете реалисти.Защо мислите Орешарски не иска да издаде властта а иска 1 година отсрочка ами много е просто защото през това време в България трябва да влязат пари от Европа.Нищо друго не е важно за тях.Нито нищетата на народа ,нито борбата с монополите, нито вдигане на заплатите, нито падането на цената на тока.За последното само ще направят няколко промени с които ако сега ви падне цената на тока с 5 лева после ще се вдигне с 10 лева както се правеше с горивата.Продължавайте да си мечтаете и да се заблуждавате че спасението ви е в тройната коалиция.Трябват ни нови избори с свикване на Велико Народно Събрание и нови хора в политиката.

Рейтинг:
 
0
(гост)
26.06.2013 | 10:09

Ахх колко сте хитрии

Рейтинг:
 
1
igd_71 (гост)
26.06.2013 | 10:13

Няма какво да ги делим на партии! Всички са удобни ръкавици на ТИМ, СИК и Корпоративна Банка. МАРШ!!! От парламента и нека дойдат честни хора!

Рейтинг:
 
1
ДО ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ (гост)
27.06.2013 | 00:43

ДОКОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ ,ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА? ОРЕШАРСКИ,СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ, ОТИВАЙТЕ СИ С МИР. ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ ''ВЪЗПИТАНИ'' С ТОЯГАТА. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ! ОСТАВКА !

Рейтинг:
 
7
(гост)
26.06.2013 | 10:12

ОК,съгласен но кои да доиде Б.Борисов, Ц.Цветанов,М. Кунева В.Симионов И.Костов-не благодаря не ги искам и тях

Рейтинг:
 
4
ДО ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ (гост)
26.06.2013 | 08:57

ДОКОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ ,ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА? ОРЕШАРСКИ,СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ, ОТИВАЙТЕ СИ С МИР. ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ ''ВЪЗПИТАНИ'' С ТОЯГАТА. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ! ОСТАВКА !

Рейтинг:
 
6
(гост)
26.06.2013 | 10:08

Тоя боклук даже не знае защо е назначил пеевски. Доган му нарежда и той не разсъждава

Рейтинг:
 
3
(гост)
26.06.2013 | 16:20

Няма ГЕРБ,Няма БСП или ДПС както и Атака.Да изметем всички тия помияри които са приели че да си депутат е професия.Нека да има велико народно събрание и да се смени изборният кодекс.Нека гласуването да стане задължително и процентът за влизане в парламента да падне до 2,5%.Нека да им се намалят субсидиите на партиите от държавата.Има да се направят толкова много неща но нов бардак със стари к*рви не става!!!ЗАТОВА ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!

Рейтинг:
 
7
Боздуган (гост)
26.06.2013 | 09:32

Ей дундьовци,герберасти прости,тоя Волен така ви го нацепи ,че то само трески останаха!Не остана нищо за донацепване бе. Впрочем тук там има нещо за донатаковане,ама те слънчасали бе!Ходили при Ореха ,ама той ги държал на слънце и им казал да дойдат на ВЪРБА . Избори щяло да има!Петък се падало !Гледайте да не пропуснете ! Бойко от пандиза щял да се провиква :изберете ме веееееее!Ади вееееее !

Рейтинг:
 
13
(гост)
26.06.2013 | 09:32

Защо ли си мисля,че нещо не е разбрал този човек.Той в позиция ли е да поставя услови?

Рейтинг:
 
8
(гост)
26.06.2013 | 08:58

Който и да изберат после ще е по-глупав от този, но поне ще се доближава по акъл до основната част от населението.

Рейтинг:
 
16
aide de (гост)
26.06.2013 | 08:58

to i edna patka mislila.mislila......

Рейтинг:
 
2
Марк (гост)
26.06.2013 | 08:58

Олигарски няма да подаде оставка!! Олигарски ще получи шут в гейза!!

Рейтинг:
 
9
1 2 3
 
Добави Коментар