БАН чака поръчка да оцени щетите от протестите

  • 18 юни 2013 22:00

  • 2385
  • 5
БАН чака поръчка да оцени щетите от протестите
©

Учени от БАН и УНСС са готови да изчислят цената на протестите, ако държавата им го възложи.

Има механизми, по които може да бъде сметнат социално-икономическият ефект от "политическото земетресение" в момента, казаха те. Предложението е на проф. Стефан Хаджитодоров, съветник на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.

Според проф. Стати Статев, ректор на УНСС, щетите могат да бъдат изчислени не само във финансови загуби на "национално богатство в дългосрочен план", но и в "загуба на инициативност" в стопанската дейност на хората. По неговите думи българите можели да преминат към друг вариант на протестиране, ако видят икономическия ефект от ставащото в момента.

Последвайте канала на

Novini.bg
2385 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
.

2013.06.25 | 13:28

5
завалиите само чакат, милите, някой да им възложи нек'ва работа, види се нямат друга :D
годо

2013.06.19 | 19:10

4
Голям смях, вие наистина сте неадекватни, точно както и политиците ни!Да бяхте помислили как да се решат проблемите в държавата, вместо да се занимавате с глупости!
PlayDaniel

2013.06.19 | 19:10

3
...а защо подлоги не изчислихте загубите за държавата и най-вече за НАРОДА от управлението на ТИКВОЧИТЕ, А???? Сега Ви се заизчислява, но май и на Вас трябва да Ви видим сметката...
ТАШАКТИВИСТ

2013.06.19 | 19:10

2
Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ?
..

2013.06.19 | 19:10

1
кой друг вариант на протестиране, бе? поне се изкажете до край! чакай само да пресметнем колко.... уф забравих да питам - за кого да смятам- за хората, работещи за смешни заплати или за техните експлоатиращи гниди "бизнесмени".... за кой? смърт и за вас!

Добави коментар

Водещи новини