ВМРО скочи срещу областния управител на Пазарджик

  • 17 юни 2013 15:12

  • 1880
  • 3
ВМРО скочи срещу областния управител на Пазарджик
©

ВМРО ще настоява областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, избран от квотата на ДПС, да подаде оставка. Това заяви на пресконференция общинският председател на войводите Даниела Гаджева, предаде репортер на Novini.bg.

От ВМРО изразиха острото си несъгласие с назначаването на областен управител и призоваха гражданите да протестират пред сградата на Областна администрация всяка сутрин от 8.30 часа.

Няма да позволим ДПС да бъде основен регулатор на политиката в страната, обяви още Гаджева. Тя обясни позицията на ВМРО, че актът по назначението на Йорданов за областен е неморален, защото същият е бил юрист към Община Пазарджик и е бил неин представител в знакови дела в осъществени сделки, а в същото време сега трябва да бъде коректив на актове на Пазарджишка община. Това, според общинския координатор означава, че ще има контрол върху всички други общини в региона, но не и спрямо пазарджишка. Даниела Гаджева допълни, че олигархическият кръг се затваря в Пазарджик, и това ще породи съмнения във всяко едно действие на областна администрация.

ВМРО обявиха позицията си за непризнаване на държавните представители в регионите с назначени областни управители от квотата на ДПС. От политическата структура призоваха гражданите да не се обръщат за съдействие от областна администрация, защото тя е ръководена от човек, който няма да защитава техните права.

Промяна на изборния кодекс, оставка на правителството и свикване на Велико народно събрание. Това са основните искания на ВМРО, които те ще отстояват в протестите в цялата страна.

Протестите и в Пазарджик продължават тази вечер от 19.00 часа на площад „Константин Величков”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1880 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.25 | 18:18

3
NE SAMO VMRO DA SE VDIGA CELIIA NAROD NA PAZARDJIK NE NORMLNI NESHTA SE SLUCVAT I UPRAVLIAVASHTITE PRODALJAVAT DA LAJAT
naroden

2013.06.25 | 18:17

2
Wmro nie sme s was zastitete balgarskoto, prodagnite komunisti w zatwora.Dps izwan zakona.

2013.06.25 | 18:17

1
БРАВО ВМРО И ПОЗАРДЖИКЛИИ.САМО ТАКА.НИЕ СМЕ С ВАС.БЪЛГАРИЯ Е СЪС ВАС.СМЪРТ ЗА ДПС.СМЪРТ ЗА НАГЛИТЕ ЧИТАЦИ И МАНГАЛИ.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини