Орешарски отказа да съобщи кой му е предложил Пеевски: Аз нямам политическо бъдеще!

  • 17 юни 2013 08:10

  • 26256
  • 188
Орешарски отказа да съобщи кой му е предложил Пеевски: Аз нямам политическо бъдеще!
©

Номинацията на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на очевидно беше грешка и обществената реакция го показа. Това заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в интервю за БТВ. Когато обсъждахме с Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се разбрахме, че трябва да се назначи човек, който трябва да свърши много работа.

Изкуших се да поискам справяне на контрабандата, събиране на приходите и ширещото се отклоняване на ДДС, каза Орешарски.  Подценихме противоречивия образ на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Оставката е лично решение, поемам висок риск заради икономическите предизвикателства, както и изостреното обществено мнение към случващото се през последно време в страната. Какво ще реши моята оставка, попита Орешарски. Имам съмнение, че ако подам оставка, ще се възпроизведе същата ситуация. Ще има три месеца служебно правителство и вотът ще се проведе по съществуващия Изборен кодекс, мотивира се премиерът.

Енергетиката и здравната система е в колапс, каза Орешарски. В следващите два-три месеца ще се финализира споразумението за следващия 7-годишен период в ЕС. Рискуваме един от ключовите фактори, предупреди премиерът. На въпрос дали е кукла на конци, Орешарски каза: За мен не стои въпроса за оставката - утре, след няколко седмици или след няколко месеца. Аз не съм политик и е видно, че нямам усет по последната ми грешка. Аз нямам политическо бъдеще и не желая да имам такова. Нямам и политическо настояще, каза Орешарски. Кръгът от хора, които не ми вярват се е увеличил, добави премиерът.

Изненадващо на въпроса кой е номинирал Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на Орешарски отговори: Искате да излъжа ли? Повторно зададеният въпрос получи отговор - "Ще задържа отговора. За мен по-важното е, че направих политическа грешка, осъждаха се и други имена", каза Орешарски.

Той отказа да съобщи кои са били останалите имена, но загатна, че е получил отказ от някои от тях. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на можеше да се справи с контрабандните канали, каза Орешарски. Той гарантира, че ще направи широко обсъждане.

В момента в който ПГ на Коалиция за България и ДПС имат съмнения в мен ще подам оставка, категоричен е Орешарски. Премиерът обясни, че ще се оттегли и ако няма възможност да изпълнява предварително утвърдената програма за управление. Въпреки това той е готов да я внесе за обсъждане и дебат в парламента

Орешарски обаче намекна и за отказ от лансираната идея Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола да стане вицепремиер. Казах, че ще обсъдим идеята за вицепремиер, който да координира различните служби, когато се случи реформата.

Имаше идея за повече вицепремиери с ярки политически фигури, което аз отказах. Трябваше да има двама вицепремиери с политическа окраска, разкри Орешарски. Той обаче отново отказа да отговори кои са били спряганите имена. Реших, че кандидатът за областен управител в Пловдив Венцислав Каймаканов е подходящ и я одобрих. Срещу кандидата на губернатора обаче се организират протести и блокади в Пловдив заради връзките му с ДПС. Вече имам притеснения от различните реакции при кадровите решения, призна Орешарски.

Ще направим сериозен дебат за приоритетите по стратегията за партньорство с ЕК. В следващите два месеца трябва споразумението да бъде финализирано и да се гарантират 15 млрд. Евро, каза Орешарски. Трябва да се финализира усвояването и от действащите в момента програми. Има риск да се загубят средства, призна Орешарски. На въпрос дали е делегитимиран и може да управлява при положение, че крие името на човека, който му е предложил Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Орешарски сътвори невероятен медиен гаф. Обсъдихме със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в кой да оглави ДАНС, каза Орешарски. На поредния опит на водещите да получат отговор кой все пак е предложил Пеевски премиерът каза: „Следващият въпрос“. Последва нов въпрос и същият отговор от страна на Орешарски. Накрая ще обобщим разговора, опита се да замаже ситуацията премиерът. На финала на разговора обаче Орешарски съобщи, че едно от имената, което е било обсъждано да оглави ДАНС е било това на Владимир Писанчев, който в момента е временно изпълняващ длъжността на председател на агенцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
26256 188

Свързани новини

Коментари 188

Добави коментар
???

2013.08.19 | 19:20

188
"Ще задържа отговора. За мен по-важното е, че направих политическа грешка, осъждаха се и други имена", каза Орешарски." Кажи си като те питат бе, скункс!!! Искаме да знаем кой ни управлява! Било грешка? Беше ви последната! Заминавайте си!
уу

2013.08.19 | 19:20

187
МНЕНИЕТО НА АХМЕТ ДОГАН-ИМАШЕ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ТРИМАТА -СТАНИШЕВ- МЕСТАН ---И СЪС КИМВАНЕТО НА ГЛАВА ЗА СИДЕРОВ-БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ПРЕДЛОЖИ ОРЕШАРСКИ -ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС
:)

2013.08.19 | 19:20

186
Марионетката не иска да каже името на кукловода :) хахаха :) Да му отпуснем ли "кредит на доверие" ???!!!???
kris

2013.06.28 | 20:10

185
А бе вие полудяхте ли бе хора,как може да се плюете един друг,ние сме от народа и ако не се подкрепяме едни други,а заставаме едни срещу други заради тях,партии всички са едни и същи.Я се осъзнайте!Всички да се махат,начело с техния организатор AHMET DUGAN
kris

2013.06.28 | 20:09

184
ей публикувайте ми коментарите мошеници
куче

2013.06.28 | 20:03

183
Ще крие, много ясно, нали ще изложи Станишев или Доган! И тримата трябва да се махнат от парламента!!!!
Сандра

2013.06.27 | 20:41

182
СРАМ И ПОЗОР ЗА СТРАНАТА НИ СА ТЕЗИ ХОРА!!!
Kolio

2013.06.19 | 01:26

181
Мафията и олигархията може да е силна, но НАРОДА е повече и сме по-силни от тях. Помните ли като излязoхме какво стана с цар Киро? Ако излезем и сега можем да унищожим мафията в България. БРАТЯ БЪЛГАРИ, не бъдете роби, нека си върнем България на народа!

2013.06.19 | 01:25

180
в Либия - клана Кадафи беше мафия и олигархия, цяла армия със самолети ги пазеше, но народа като се вдигна и ги заличи от планетата. В България мутрите са повече, но са с по няколко човека охрана, това значи, че ако се вдигнем целия народ ще подвият опашка и ще изчезнат. Всеки който се самозапалва, ако даде живота си за България, но не просто демонстративно, а да се запаше с взрив и да застане до някоя мутра и тогава БУМ..тогава т.н. мафия ще се страхува от народа и няма да са самоубиват хора всеки ден скочили от балконите...
роза

2013.06.18 | 12:32

46
И да подаде оставка, само ще се похарчат пари за нови избори. Грешки всеки прави, но е важно да ги осъзнае и да ги поправи. Така ли ще се оправим като се провеждат избори след избори.
nemec

2013.06.19 | 01:04

179
еййй, платените драскачи и теоретици на маса мислят хората за малоумни, това е една стара комунистическа четра, особено на хора които не са работели един ден. Никой не ви вярва другари!!! освен наистина малоумните
banda88

2013.06.19 | 00:39

178
Комунистите лъжат всячески, че не трябвало да си подават сотавката щото видите ли нямало кой да работи и трябвали спешни мерки. Аз казвам, че по-добре да няма никой, отколкото мафоти на власт! За 1 месец нямат още министри, ама направиха измислено министерство, назначиха мафиот за шеф на ДАНС, легализираха циганските гета, въведоха задължително обучение на турски и цигански в училищата като МАЙЧИН език, купиха и фалшифицираха изборите, купиха и Болен Лидеров, изрекоха 1 камара пълни лъжи, като напримир, че били построили повече магистрали от ББ, а истината е, че са рязали ленти на строежи, започнати по времето на Симеончо ... тайно се уговориха и наглясиха законодателството така, че 1 престъпник без трудов стаж да заеме поста ШЕФ на служба, която трябва да затваря такива като тях .... и всичко това в стила на БКП ... Бойко със свичките си недостатъци, при няколкостотин човека на Орлов мост, половината, от които сигурно платени си подаде оставката. Олигархски, обаче 20 000 протестиращи само в София 4-ти ден продължава да си играе с търпението на хората ... при положение, че си взел властта с фалшификации и не си спечелил изборите и направиш толкова много поразии за толкова малко време, трябва да си плюеш на петите и да се надяваш да не те намерят.

Добави коментар

Водещи новини