Предложиха чалга певица за зам. - министър

  • 13 юни 2013 20:19

  • 2121
  • 2
Предложиха чалга певица за зам. - министър
©

„Екзотика” оцвети браншовите номинации за зам.-министри на земеделието. Ресорът на селското стопанство, по традиция близък до народа, получи шанс да се сдобие с „аксесоар”, популярен освен с отдадеността си към животновъдството, и с показани опити в пеенето.

Националната асоциация на животновъдите в България отвърна на апела на земеделския министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по да бъдат излъчени кандидатури от браншовите кандидатури в сектора и предложи за поста председателя на Съюза на
В декларация на организацията се посочва, че тя е магистър по агробизнес и като съветник в министерството вече е доказала, че помага на животновъдите и решава техните проблеми.

Асоциацията обаче не намира за нужно да спомене, че Христова е известна и под творческото име Пени Ботева и има записано видео към песен с откровеното заглавие „Липсваш ми”, информира БТВ.

Клипът, издържан по всички пунктове на чалга визията, обаче бе своевременно премахнат от сайтовете за видео споделяне и в момента може да се открие с усърдно търсене.

За БТВ Христова заяви, че не приема определението поп-фолк певица и не се срамува от миналото си. Нарича жанра на песента, която е по идея на брат й рок: „В младежките си години с брат ми направихме едно такова изпълнение, рок изпълнение, и китаристът в клипа е брат ми. Получи се нещо много хубаво като изкуство. Много се радвам”.

Разликата в имената по паспорт и пред камера Христова обяснява с настояване на съпруга й, който е известен с презимето си Ботев.

Извън музикалната си кариера Христова се радва на широка подкрепа сред животновъдите и изигра ролята на „лицето” им при управлението на ГЕРБ. Именно техният гръб спомогна за назначението й като съветник в министерството на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в началото на 2011 година с ресор „Животновъдство”.

Съпругът на Христова е световният шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев, който също има уклон към държавната ръководна работа. В периода 2003 - 2007 г. е общински съветник в Столична община, избран от листата на ССД на Стефан Софиянски. Председател е на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма. По-късно с още четирима съветници се отделя в самостоятелна група - "Демократи за София".

Ботев бе засичан до бившия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на спортни събития по време на управлението на ГЕРБ. Съпругата му пък бе един от изявените защитници от земеделския бранш на първата партия по резултат след изборите на 12 май.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2121 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PPK

2013.06.15 | 11:03

2
Това не е чалга...

2013.06.15 | 08:37

1
Е тази ще ни оправи .....земеделието.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини