От ВМРО скочиха срещу узаконяването на циганските катуни

  • 12 юни 2013 13:30

  • 1940
  • 6
От ВМРО скочиха срещу узаконяването на циганските катуни
© Булфото

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание. Това е позицията на ВМРО във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати. ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено.

Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака" парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно. Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като „незаконни" или собствениците им са били глобени за изграждането им, посочва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство, категоричен е Джамбазки.

Припомняме, временната правна комисия прие Проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за постоянно обитаване като единствено жилище в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие.

Последвайте канала на

1940 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НЕМ

2013.06.14 | 21:53

6
К**а да ми ядеш, неграмотно политическо гейченце. На Бойко, Цецо и Янето цял живот топките да ближеш.

2013.06.12 | 22:41

1
Единствения шанс това да мине в парламента е ако ГЕРБ бойкотират гласуването.

2013.06.14 | 21:53

5
Защо пък само ГЕРБ да са против!Против ще са и АТАКА.В моето село 15-16г.се женят и хоп,една къщурка е една стая.Завлядяха полето,сега са в лозята и ги използват за тоалетни.Хората си изоставиха часните лозя,мирише на л..на.До дет.градина,в самата автобусна спирка,нито една циг.къща няма тоалетна.Кмета им купи материал,те го изгорили в печките.Защо Цв.Кънчев не им направи забележка,да си стоят по родните места,що за самонастаняване...
meteor

2013.06.14 | 21:53

4
лудиа вол да се готви за гарота
batman

2013.06.13 | 11:19

3
С тея двойни стандарти само дразните народа - направо приемете закон , че циганите могат да правят каквото им душа иска и толкова , да си знаем , че сме роби в собствената си страна и всичко да е точно. Като ги обичате толкова много прекъщавайте на Цингалария и тва е , оттука да ги побутнете оттам да им помогнете аман вече
KYR za bATAKA

2013.06.13 | 11:19

2
бАТАКисти обрязани как е майчиния език, който не изваждате от гаджалските задници! бАТАКисти с кафяви устенца вие ни го натресахте това крадливо правителство на Олигарски...вашта мама уроди!

Добави коментар

Водещи новини