Организатори на февруарските протести: Правителството трябва да ни докаже, че работи

  • 06 юни 2013 12:15

  • 8833
  • 43
Организатори на февруарските протести: Правителството трябва да ни докаже, че работи
©

Искаме да кажем, че към този момент подкрепяме правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Министър, който не е експерт е политическо лице. Смятаме, че едни ново избори не са полезни и необходими на България. Трябват промени в Изборния кодекс, за да може да се гарантират по-честни и нормални избори от тези през последните години.

Това казаха представители на февруарските бунтове и протести на пресконференция. Трябва да има борба срещу корупцията. Служебното правителство също трябва да бъде проверено. За тази цел се налага навлизането на иновационни решения, които да защитават гражданското общество, каза Емил Бурнарски от "Софийска протестна група". Осман Алиев от същата организация обяви, че може само да протестира и не може да говори пред толкова много журналисти. Аз съм тук, за да окажа подкрепа на моите приятели.

Владимир Лайков от палатковия лагер пред парламента заяви, че протестите са били организирани, защото нещата не са могли да продължават по този начин. Добрин Петков обяви, че никой не иска дестабилизация на държавата. Новото правителство трябва да покаже, че има сила и може да работи с гражданските организации. Чашата преля и нашата идея е, че децата ни трябва да живеят в една по-добра държава. Трябва да работим заедно за нашата прекрасна България, каза още Петков. Не искам никой да ми помни името. Аз имам проблем с политиците, които ни управляват през последните 23 години.

Не може хора като Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и организации като НФСБ, които ни наричаха лумпени, да искат сега да нагнетяват ситуацията в България и да призовават хората към протести, срещу едно правителство, което още не е започнало да работи, заяви Живко Христов. На Янев и НФСБ искам да им кажа, че гейпарада наближава и могат да отидат там. Редно е да дадем време на новия кабинет. Поне 90 дни да не се иска оставка на парламента. Правителството трябва да мисли. Ще ги оставим да работят, но трябва да внимават и да обръщат внимание на народа, защото следващият път протестите може да бъдат още по сериозни, закани се Христов. Работете и не крадете. Срещу всеки проблем трябва да се изправяме рамо до рамо. Едни нови избори не са решение на проблемите. Трябва да има промени в Изборния кодекс и тогава да се явим на избори. Ако няма промени в главния изборен закон, едни поредни избори ще протекат като тези на 12 май, обясни Христов.

Димитър Несторов, организатор на протестите за Синя зона, беше на мнение, че новото правителство е поредната измама срещу българския народ. Не съм съгласен с изказването на моя колега Живко Петров. Този кабинет беше прокламиран като експертен, а се оказа, че нещата нямат нищо общо с истинските професионалисти. Новият министър на спорта е сложен на този пост с една единствена цел-да източва. Последните 23 години България няма политици. В Народното събрание са се събрали организирани престъпни групи. Няма как да ги оставим да седят там и да се окопават. Не може да им дадем 90 дни толеранс, категоричен беше Несторов.

Работим и вършим много черна работа всеки ден, заяви Чавдар Янев, който още през октомври 2012 година опъна палатка пред сградата на ВСС, в знак на протест срещу "Топлофикация". Трябват много промени в законите, за да се преборим с монополите. Има надежда, че от зимата "Топлофикация" няма да бъде същата.

Ние не искаме оставка на правителството. Трябва да ни покажат, че си вършат работата и няма да ги сваляме. Не подкрепяме правителството. Трябва да знаят, че им дишаме в гърба и ще ги следим. Искаме промени, обединиха се организаторите на протестите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8833 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
1234

2013.06.07 | 09:40

5
ВИЕ ТУКА ТЪПАНАРИ ГРОЗНИ НЕ РАЗБАХТЕ ЛИ ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА ТЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ.АКО НЕ СА БСП ЩЕ СА ГЕРБ.АКО НЕ СА ГЕРБ ЩЕ СА БСП.АКО ЩЕ И С ГЪЗА НАГОРЕ ДА ХОДИТЕ ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКОТО БЪДЕЩЕ.КОЯ ДРУГА ПАРТИЯ МАЖЕ ДА УПРАВЛЯВА И ДА ИМА МНОЗИНСТВО.ПАРТИИ С 5-8 ПРОЦЕНТА НЕМОГАТ.ДАЙТЕ ВРЕМЕ НА ТАВА ПРАВИТЕЛСТВО 3-4 МЕСЕЦА ДА ГИ ВИДИМ.АКО НЕ ВЪРШАТ РАБОТА НА УЛИЦАТА И ДА ИДВА ГЕРБ.СЛЕД ТОВА ПАК 3-4 МЕСЕЦА И НА УЛИЦАТА ДА ИДВА ПАК БСП.НЯМА СПАСЕНИЕ.НО СЕ НАДЯВАМ ТЕЗИ В МОМЕНТА ДА НАПРАВЯТ НЕЩО.ЗАПОЧНАХА ДОСТА ДОБРЕ СПРЯМО ПРЕДИШНИТЕ.МАЙКИТЕ ДЕЦАТА ПОДСИГУРЯВАНЕ НА ПО ШИРОК КРЪГ ОТ БЕДНИТЕ ЗА ЗИМАТА.НЕКА ДА ГИ ВИДИМ.ТУКА ГЕРБЕРСКИТЕ ПАПАГАЛИ ПИШАТ ГЛУПОСТИ.И ДА ГИ ПИТАМ ТЕЗИ ТЪПАНАРИ ЩО НЕ ОТИДАТ И ЗАДАДАТ НА БОЙКО ЦЕЦКО ОНАЯ СВИНЯ ФИДОСОВА ДЯНКОВ НЯКОЛКО ВЪПРОСА ЗАЩО?ЗАЩО?ЗАЩО?АМИ ПИШАТ КЕЛЕШАТА ГЛУПОСТИ ТУКА
...

2013.09.02 | 18:36

43
ще ни управлява само този който се вслушва в гласа на народа...такива дето им викаме 4 месеца а се праят че ни лук яли ни лук мирисали не ни трябват ...оставка
бЛАГОДАРИМ!

2013.09.02 | 18:33

42
Благодарим на Организаторите от февруарските протести, че събудиха народа да се бори за правата си и за едно достойно и почтено управление. И макар че те имаха други панове и цели, а те са че бяха поставени лица за което е жалко млади хора да се подават на манипулацията на тоз дето дърпа конците, ние другите млади хора от другата страна им благодарим, че ни дадоха тон в живота как да се борим и как сами да си организираме протестите. Сега натрапилото се правителство от мафиотите ала орешаро е време да си подаде ОСТАВКАТА.
Meliza

2013.07.25 | 14:51

41
Yours is a clever way of thnnkiig about it.
Ana

2013.07.22 | 19:31

40
Alhrgit alright alright that's exactly what I needed!
Janne

2013.07.19 | 18:51

39
This is the ideal answer. Eveoyrne should read this
Кристина

2013.06.09 | 18:02

38
Точно тези протести в момента са излишни. Не подкрепям нито една партия от тези в парламента, но нека да видим какво ще свършат и дали ще успеят да свършат нещо и след това да ги съдим. Видяхме с какви гръмки обещания тръгнаха Герб и не постигнаха нищо, така че НФСБ и РЗС вместо да свършат нещо полезно, допълнително настройват хората едни срещу други. Това няма да свърши добре.

2013.06.07 | 09:42

10
Трябва да се организират протести срещу продажниците от РЗС и НФСБ и да им се даде отпор. Те са свързани с Бойко и Цецо и искат да създават хаос в управлението и в държавата!!~!!

2013.06.09 | 18:02

37
БУНТ
РУМЕН

2013.06.09 | 18:02

36
много вожд малко индианец
Вие от името на кого говорите ?

2013.06.09 | 18:01

31
Абсолютно прав е Бойко ! Вместо в ситуация на световна криза да търсят максимална консолидация, лидерите на новоизлюпената Тройна коалиция тръгват към конфронтация, към политически чистки и репресии и към връщане на колелото на историята назад ! Тая няма да я бъде ! Народът ни не е същия ! Ако тия безродници не побързат да се разкарат сами, те просто ще бъдете изметени ! Да спрем геноцида над нашия изстрадал народ и да върнем прогонени от страната ни деца ! Вън на ненаситно крадливата червена мафия от страната ни ! България е наша !

2013.06.09 | 18:02

35
Хайде излизайте да метете свинщините, които натворихте за 4 години, кой ви пречи.
potrebitel

2013.06.07 | 09:43

13
АЗ не съм била на протестите,но виждах и слушах както всички останали.Не може без толеранс от 3 месеца.Младите хора са прави,да се даде време на правителството.Всеки ден излизат големи нарушения,бездействие на служби,''наши хора'' и нищо конкретно за социалната политика.Никой не иска лов на вещици,а само по закон и ред.

2013.06.09 | 18:02

34
ГЛЕДАМ ГО ТОВА МОМЧЕНЦЕ И СИ ЗАДАВАМ НЯКОЛКО ВЪПРОСА! 1. НА КОЛКО ГОДИНИ Е СЕГА И НА КОЛКО Е БИЛ ПРЕДИ 8 ГОДИНИ? А ПРЕДИ 16? А ПРЕДИ 22? 2. КАКЪВ Е ОПИТА МУ ДА КАЗВА КОЙ Е ЕКСПЕРТ И КОЙ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАН? 3. ПО КАКВО Е САМИЯТ ТОЙ ЕКСПЕРТ ИЛИ ПРОФЕСИОНАЛИСТ? КОГАТО ТИЙ, АБСОЛЮТНО НЕЗИВЕСТЕН СЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО ТОГАВА И МИСЛЕЩИТЕ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ МОГАТ ДА ГО ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО!!!

2013.06.07 | 06:25

1
Важното е къде е бил преди 3 месеца, по време на февруарските протести. Доколкото ми е известно, това момче тогава беше на улицата, заедно с много други младежи като него. А ти не го помниш, защото и тогава си стоеше зад мониторчето, и цвърчеше, като мишок

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини