Президентът на Турция призова за здрав разум

  • 01 юни 2013 20:56

  • 2946
  • 3
Президентът на Турция призова за здрав разум
©

Президентът на Турция Абдуллах Гюл се обърна с призив за здрав разум и зрялост на фона на бурните протести в Истанбул, които продължават втори ден, обяви БТВ, позовавайки се на АФП. По думите му, напрежението е достигнало "тревожно равнище".

"Всички ние трябва да бъдем зрели, за да стихнат протестите, които достигнаха обезпокоителни нива", коментира Гюл в изявление. Той се обръща и към служителите на реда с призива "да действат съразмерно".

В същото време турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че плановете за застрояване на парк "Гези" до площад "Таксим" няма да бъдат отменени.

Организацията за човешки права "Амнести интернешънъл" призова Турция да "спре бруталната полицейска репресия" и да се заеме с разследване на исковете за употребено насилие.

Министърът на вътрешните работи Муамер Гюлер пък коментира, че правителството обръща внимание на исковете за използването на непропорционална сила, но не ги разглежда.

Последвайте канала на

2946 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
tt

2013.06.06 | 19:52

3
Имам колеги приятели от турция в фацебуцето и всички шерват снимки на брутални сцени а единия си сложи ердоган зачеркнат с хикс. Май има и будни хора там.

2013.06.05 | 09:40

2
Този от снимката ако си барне и мустачките,ще е жив Хитлер.Само дето времето на фюрерите още не е дошло.

2013.06.05 | 09:39

1
Здрав разум: Масово да се приложи ШЕРИАТ ! Така поне ще е ясно на цяла Европа с кого си има работа.

Добави коментар

Водещи новини