Турция ще засили тормоза над нашите шофьори и след 1 юни

  • 28 май 2013 10:46

  • 6489
  • 44
Турция ще засили тормоза над нашите шофьори и след 1 юни
©

От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови. Това е позицията на турските превозвачи UND, е станало ясно след осемчасови преговори в Истанбул от страна на българския и турския бранш, съобщи пред журналисти Койчо Русев от АЕБТРИ.

От българска страна в преговорите са участвали АЕБТРИ и БАСАТ, а от турска – Асоциацията на турските превозвачи. „Подготвихме протокол, с който искахме да намерим някакви решения, да сближим позициите си, но те са категорични, че от 1 юни ще продължат рестриктивните мерки, като са записали, че дори ще има и нови. Става ясно, че всичко е по тяхно предложение. Министерството на транспорта е направило предложение до Митниците, от там е разпоредено на граничните пунктове и всичко е с цел – да се смачка конкурентоспособността на българските превозвачи”, обясни Койчо Русев.

По думите му – въпреки аргументите на българската страна, от турска нямат желание да се решават проблемите и да се откажат от незаконните действия спрямо българските превозвачи, които противоречат на международните конвенции. „Напротив, започват да ни заплашват, че ще има нови санкции. Имаме изготвен протокол, в който се посочва – каква е тяхната позиция, но ние не сме съгласни с това, което е записано в него. Ние искаме – спазване на международните конвенции, договори, спогодби. Нищо друго не искаме. Имаме документи от Париж, които тълкуват, че ние сме прави, те го виждат това, и въпреки всичко – създават и правят техни нормативи, които ги няма никъде, и те си ги измислят”, каза Койчо Русев. По думите му – сред основните аргументи от турска страна, е че българските превозвачи им изземват товарите.

По думите на Койчо Русев, при това положение, единствената възможност не остава нищо друго, освен от българска страна да се настоява за реципрочни мерки спрямо турските превозвачи.

Последвайте канала на

Novini.bg
6489 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
Българин

2013.06.03 | 07:33

44
Ей затова е хубаво да не си в ЕВРОПА - нямаш подписани договори за спазване. Защитаваш си родната индустрия и толкоз!

2013.06.03 | 07:32

42
Това е държавна политика на Турция,не намесвайте обикновенните турски граждани в това.Те са по европеици от самите европеици.Турчин е спирал да ме пита имам ли нужда от помощ и то през нощта в България,докато българските лаиняри те подминават и даже гледа леко в ляво уж не те вижда.Във всяко стадо има мърша ама българското стадо си направо цялото от мърша с минимални изключения.Не си правете илюзия че ще диктувате нещо на Турция,първо ние сме изгубили уважението и като такова на мъжкарски народ.В момента България е плюнка,а Турция е в подема си.Ще ви подскажа те са едни от най-големите националисти и изобщо не гиинтересува мнението на другите за тях.

2013.06.03 | 07:32

43
Ще им пръднете на грездея.Нашата зеленчуково,хранителна и стокова мафия вие от бяс,защото им спират безметежната лапачка.Край на безхаберното минаване към българско.Колкото до яловите ни заплахи-те са жалки,без покритие.Вярно е,че сме вратата към ЕС,но Турция има несьизмеримо по-голямо влияние в ЕС,отколкото нашите мишоци.Колкото до обикновните турци,те много повече са запазили от нас патриархалното,състрадателността и човечността.При тях добрият жест и услуга са просто такива.Без задни помисли и тънки сметки.Жалкото е,че определени политици насаждат изкуствна омраза,печелейки дивидент,основан на историята ни.Сигурен съм,че по-реактивните форумци,ще ме оплюят тотално.Самият аз бях израснал с подобно отношение и мисъл,но след като бях там,лично се убедих,колко различни в добрия смисъл са обикновените турци.

2013.06.03 | 07:32

41
Колкото и да се ядосвате завиждам на ТУРЦИТЕ че имат държава която да защитава хората си за да запази техните фирми.Кога България е правила същото за нашият народ който изнемогва и колко хора си загубиха бизнеса и работата заради това че държавата ни не ги защитава.Помислете как от Гърция,Турция и Македония заливат нашият пазар със всякакви стоки и земеделска продукция с което убиват нашите фирми и производители а държавата не си е мръднала и пръста.Защо не се взеха навременни мерки а се стигна до там че по магазините и моловете е пълно с техни стоки а нашите бяха избутани от пазара.Това се случва защото политиците само мислят как да забогатеят а не за напредъка на държавата и народа ни.

2013.06.03 | 07:32

40
Да се затворят границите за турски превозвачи! Няма нужда да влизат изобщо в България! Да стоят в Румъния и Сърбия!
niko

2013.06.03 | 07:32

39
ami,kvo im se klanqte na tez tyrci ,zasto n e blokirate cialat amagistrala da gi vidim ot kade shte minavat.
N/A

2013.06.03 | 07:31

38
Айде сега чакайте от ДПС да защити интересите на българските превозвачи и да се опълчат на Турция - смях в залата...
наблюдател

2013.06.03 | 07:31

37
Забрана на турските превозвачи през България, докато не се научат да спазват международните договори и стандарти. Анадолски идиоти.
Една българка

2013.06.02 | 13:07

36
Щото го няма бате ви Бойко, досега щеше да е отлетял до Анкара и да се е върнал и криза нямаше да има повече.
Храмът на обречените

2013.06.02 | 13:07

35
''великите''българи както винаги гладни и жадни!Нека ви:)Бачкайте за 400 лв и се правете на голяма работа!!
Българин

2013.05.31 | 19:39

34
Какво искаме от Турция,това е политиката на мюсюлманите. Ако правителствата държаха руска политика ,нямаше да се стигне до това положение.

Добави коментар

Водещи новини