Джон Кери: Хиляди бойци на "Хизбулла" действат в Сирия

  • 22 май 2013 19:05

  • 1765
  • 2
Джон Кери: Хиляди бойци на "Хизбулла" действат в Сирия
©

Ако сирийският президент Башар Асад не е готов да дискутира политическо решение за прекратяване на сирийската гражданска война, САЩ и други държави ще обсъдят увеличаване на подкрепата за бунтовниците.

Това заяви Държавният секретар на САЩ Джон Кери на пресконференция в йорданската столица Аман, цитиран от Ройтерс.

Той изтъкна още, че има няколко хиляди бойци от ливанската групировка „Хизбулла", които участват в сирийския конфликт с иранска подкрепа.

Коментирайки последните офанзивни действия на силите на Асад, Кери изтъкна, че те са спечелили територии през последните дни, но той подчерта, че тези победи са „временни".

Междувременно Русия обяви, че сирийската опозиция не е показала достатъчен ангажимент в усилията за подготвяне на мирна конференция с правителството на Асад.

„Ние оценяваме конструктивната реакция на сирийските лидери към това предложение за конференция", каза Лавров в началото на разговорите си със сирийския заместник-външен министър Фейсал Мекдад в Москва.

„Надяваме се, че конструктивна реакция от различните опозиционни групи...ще последва. До този момент обаче новините не са обнадеждаващи", добави той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мето

2013.05.28 | 12:06

2
ЕС сам си вкарва автогол щом играе по свирката на САЩ - и ние ли ще пратим войници в Сирия? Защото отмяната на ембаргото означава война между Русия и ЕС /т.е. НАТО/ на сирийска територия. САЩ пак искат да вадят кестени с чужди ръце и да извлекат максимална печалба от продажбата на оръжие.
ТНТ

2013.05.27 | 20:34

1
А вие, колко пратихте и на колко платихте?

Добави коментар

Водещи новини