Орешарски: Енергетиката е в колапс

  • 22 май 2013 11:42

  • 4495
  • 19
Орешарски: Енергетиката е в колапс
© Булфото

Енергетиката се намира в практическо състояние на колапс и се нуждае от спешно ребалансиране, тя е предизвикателство. Това каза депутатът от ПГ на Коалиция за България Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на среща между ръководствата на БСП и ПП „Лидер” в парламента.

„В социален план ще разширим обхвата на енергийните помощи. Мислим да засилим ролята на държавата в насърчаване на активността и привличането на инвестиции, най-вече засилване на местната инвестиционна активност, както и някои насоки за селското стопанство”, посочи Орешарски. Кънчо Филипов, председател на ПП „Лидер”, заяви, че изборните резултати са огромна отговорност върху БСП за много бърза промяна в развитието на обществото.

„Бихме подкрепили едно правителство, което ще донесе стабилност в България. Ще подкрепим мерки в подкрепа на българските производители. Трябва да излезем с план, с национално съгласие на цялото общество и той да се реализира. Имаме наши предложения, които ще ви предоставим. Имаме експерти и сме готови във всеки един момент, когато се обсъждат направленията на икономическата политика, да ги предложим”, добави Филипов. „Положението в енергетиката е еднакво тягостно и отрицателно както за потребителите, така и за производителите. Ще трябват спешни мерки за подобряване на положението на най-слабо защитените слоеве на населението”, каза Кънчо Филипов. В един либерализиран енергиен пазар винаги ще има такива кризи – на недостиг, на недостатъчно потребление. „Експертите могат да намерят най-верните решения. Нашата основна идея е повече средства да остават в бизнеса, защото той знае къде да инвестира. Енергетиката трябва да бъде приоритет. За икономически растеж трябва да се обърне много внимание на селското стопанство. Нашият призив е колкото се може повече предприемачи да се включат в обществения живот”, посочи Филипов.

Владимир Владимиров, заместник-председател на ПП „Лидер”, допълни, че нещата в образованието са занемарени, особено що се касае до качеството и нивото му. „Ще подкрепим всичко, което е разумно”, каза Владимиров.

Владимир Маринов, заместник-председател на ПП „Лидер”, каза, че има липса на каквато и да е комуникация между висшите учебни заведения и бизнеса.

Председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза, че правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще има изключително тежка мисия за нормализация в страната. „Не мога да повярвам какъв талант трябва да имаш, да получиш държавата в добро финансово състояние и за четири години да катастрофираш всичко. Водим разговори с вас, с други организации, защото във всяка позиция и познаване на определен сектор или регион има разумни и здрави неща. Необходима е 10-годишна стратегия за реиндустриализация”, каза Станишев.
„Имам информация, че тези, които уж спечелиха изборите, се опитват да подклаждат миньорите, тези, които докараха миньорите до това състояние, да ги подклаждат да правят протести”, заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Коалиция за България започна в парламента консултации с извънпарламентарни сили за съставянето на програмно правителство с министър-председател Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Консултациите започнаха с разговори с партиите "Лидер" и "Модерна България". Както обеща лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, консултациите са отворени за всички парламентарно представени групи.

Последвайте канала на

4495 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
13

2013.05.23 | 06:27

19
Тоя смешник нека да не говори за колапси в енергетиката защото всички знаем кои са главните играчи в нея,между които има и бивши министри от тройната коалиция и едни други консултанти по проекта Белене ,които прибираха по милиони.Половината ако и повече от най - различните там такси за преноси и други глупости отиват именно в тези олигарси.Като енергетиката е в колапс ,защо Корненлия Нинова заяви ,че не са се отказали от проекта в Белене. Кой взимаше кредите за финансирането на този престъпен проект.Сега още продължаваме да плащаме главници.Кой знае какво щеше да стане ако ,не беше прекратен.Сигурно до щяхме да сме затънали още повече.
Петрова

2013.05.23 | 06:27

18
"Енергетиката е в колапс" защото 20 години я водехте натам, продажнико! В последните 3 години бяха премахнати посредниците, започна търсенето на газ в Черно море, за пръв път бяха договорени най-ниски изкупни цени, беше зачеркната лудостта АЕЦ"Белене", ама на товарищ Путин не му се нрави енергийно независима България. А вие сте вече близо 4 години "на сухо"... Спретнахте метеж - а сега квичите. Мизерници!
КАКА

2013.05.22 | 23:20

17
петрова ако на си чула да ти кажа - френската тотал се отказа миналата седмица да търси в черно море на никой не му се занимава с путин...бас слагам че след 2.3 месеца ще разнат и еврофондовете и на гол гъз белене ще строим
протестиращ

2013.05.22 | 23:17

16
Време е да ги почваме ТРОЙКАТА Станишев,Местан и Сидеров! А тази лоена топка трябва и се вземе цялото заграбено имущество и всички медии.Мафиоти !

2013.05.22 | 23:17

15
Време е седенката дето си спретнаха БСП, ДПС и Атака в парламента да бъде разтурена.

2013.05.22 | 23:17

14
Време е да се скривате в дупките си,герберски мишки

2013.05.22 | 23:17

13
"Енергетиката е в колапс ". Г-н Орешарски , а знаете ли ,че българския народ от 20 години е в колапс ,заради такива ката вас ,като Стнишев,Доган,Костов,Б,Борисов и още други НЕКАДЪРНИЦИ !!!!! Докога ще мислите единствено за насраните си задници !!!! КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!

2013.05.22 | 23:17

12
Още по-смешно е с кого се обсъждат тези проблеми ... ПП "Лидер" е точно на един от най-големите олигарси в енергетиката. И те ще дават експерти ако е нужно ... Това се нарича - консултациите на БСП с "извънпарламентарните" партии ... Пък то разговори между КРАДЦИТЕ в енергетиката. Това очаквайте и от правителството им. Само от улицата имат страх тия!
123

2013.05.22 | 22:29

7
Само да кажа:Името на лидера на :ЛИДЕР:Христо Ковачки!Във всяка една нормална държава,той щеше да е в ЗАТВОРА и то за мноооого дълго време!
TSURI_MITEV

2013.05.22 | 23:16

11
А ДЪРЖАВАТА ,ОРЕШАРСКИ ,ВЪВ КАКВО Е......? А НА ТЕБ ОРЕШАРСКИ ,КАКВО ТИ Е ....? А МА МЕН ОРЕШАРСКИ ,КАКВО МИ ОСТАНА....?

2013.05.22 | 22:53

10
ЕРП-тата са поискали скок на тока с 40% от 1 април.Ха така и какво стана ..............Кой на кого го начука............?Като гледам пак на хората .Айде сега кажете кой за кого гласува ?И защо?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини