Пламен Орешарски: Ще правя каквото трябва, а да става каквото ще

  • 21 май 2013 07:36

  • 5092
  • 26
Пламен Орешарски: Ще правя каквото трябва, а да става каквото ще
©

"В живота всичко търпи промени. В програмните намерение, които бяха представени вчера са записани най - спешните мерки. Част от тях са с хоризонт 6 месеца. Краткосрочните мерки са направени така, че да обхващат един бюджетен период. Има и политики, за които са нужни поне  4 години, за да бъдат осъществени", заяви в интервю за предаването "Здравей, България" по Нова телевизия Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Припомняме ви, че Орешарски е предложен за министър - председател от БСП.

"Никога не се готвя за къс спринт. Аз мога да издържа много дълго", добави още той.

"За съжаление ситуацията в страната никак не е добра и при една такава ситуация има много тенденции, които трябва да се пресекат. Сред обществото ни в последните години има една нетърпимост и припряност. Аз се притеснявам от очакванията на хората. Няма как много бързо да се усетят позитивите", поясни Орешарски.

Относно предложението да има две тарифи за ток, той припомни, че те са съществували до преди няколко години. "Ние търсим изцяло социален резултат от тази мярка. То друг резултат не може и да има. Не може да се търси икономическа ефективност, защото няма такова нещо", разясни кандидатът за премиер.

Във връзка с АЕЦ "Белене", Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 заяви, че на централата трябва да се гледа като на икономика. "Ако разчетите на HSBC се потвърдят, трябва да продължи строителството на "Белене". Разумно е наистина да се актуализират разчетите, да се влезе в преговори с "Россатом относно техният иск", поясни Орешарски.

На въпрос кой ще бъде министър на енергетиката, Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 отговори, че ще се въздържи от коментари по тази тема. "Не са се обсъждали кадри. Все още е много рано, при положение, че първо трябва да се връчи мандата на ГЕРБ", обясни той.

"Състоянието, в което се намира икономиката в този момент е трудно и не може да се говори за каквито и да е цифри относно повишаването на заплатата. До края на мандата реалистично е да се говори, че минималната заплата ще стигне 450 лв.", заяви Орешарски и предупреди, че заплатата има и други функции и трябва да се внимава те да не бъдат нарушени.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 бе категоричен, че ще се спазва швейцарското правило при пенсиите. Той заяви, че дори, ако трябва ще се съкращават други разходи, но правилото ще бъде изпълнявано.

Относно обещанието, че ще бъдат намерени 250 000 работни места, Орешарски заяви, че то не е забравено и ще се прави всичко възможно, за да бъде осъществено.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е готов да преговаря и с ГЕРБ, ако от партията изразят надежда да преговарят с него и да обсъждат предложенията му. По думите му, той се надява да получава подкрепа от депутатите на Бойко Борисов поне за важните решения, касаещи страната.

Относно дали ще си държи телефона в другата стая при срещи с важни хора, Орешарски заяви, че е изключително неприятно навлизането в личното пространство на даден човек. Той е категоричен, че трябва да се използват СРС - та за разкриване на престъпления, а не за "такива игрички".

"Винаги съм бил привърженик на максимата - трябва да се прави каквото трябва, а да става каквото ще", заключи Орешарски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5092 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
ZAVAR6IH VI6E IOK FAIDA

2013.05.27 | 13:02

26
ГОЛЕМЕЦ ма вие си го избрахте,кат не щяхте Бойко на ви ся резаци болшевики и предатели - бая по голямо ЗЛО ЩЕ СА
Радо

2013.05.27 | 13:01

25
Защо всички правителства обещават увеличение на минималната заплата и пенсии в края на мандата ? Като вдигнат цените това увеличение ще е изядено на човек месечно му трябва минимум 500-600 лева месечно а правителството се гъбарка с 300 лева минимална заплата и то в повечето случаи работодателят я бави с месеци. Излиза че за държавният служител може да се вдига заплатата+бонуси а а за частният сектор кучета го яли!

2013.05.27 | 13:01

24
Той народа ще направи каквото трябва, ще ви измете от парламента

2013.05.27 | 12:59

16
Ако народът е смел като теб, скрит и съскащ зад мониторчето, значи скоро няма да стане.
тнт

2013.05.27 | 13:01

23
Безочие е БСП да управлява, без да е спечелила изборите!

2013.05.27 | 13:00

22
Браво, сополе, ха сега ни светни ти по какво си експерт? По разваляне на седЕнки? По пребоядисване? По празнословие?? А онова, украинското педерастче - ТОЙ ПЪК ПО КАКВО Е ЕКСПЕРТ? И какъв житейси опит има педерастчето - фирма ли е въртял, в казарма ли е служил, деца ли е гледал...??? И ние обичаме експертизата, сополе, затова ще се погрижим да ни управляват експерти. А не червеникави сополи.
ДИДИ

2013.05.27 | 13:00

20
Обръщението "сополе" веднага издава гербеджийския речник....
tiot

2013.05.27 | 13:00

21
Да след вас бкп - потоп. Толкова сте некадърни и неграмотни че ме отвращавате и като си помисля че пак ще напълните структурите с турско говорящи служители със смешен селски акцент по бюрата на държавата за да работят нещо, ми се повдига. СтаниШеф за втори път си дава гъза на турците. Сега може той да вземе да роди а не онази сладурана жена му. Алчен за власт - пълна мижитурка.
Doktora

2013.05.27 | 12:59

19
Plamen Oresharski shte e AGNETSA na Na Koalitsia za Balgaria.Lakmusovata hartiika,do kato se vkliuchat v goliamata energiina igra i vkarat lobito na rusnatsite,koeto e tehniat blian,koito shte si ostane vo vek i vekov.
Of

2013.05.27 | 12:59

18
"... Според него, минималната заплата може да стигне 450 лв. до края на мандата... " А хляба колко ще стане? А бензина? А тока? ... и т.н.
Великия

2013.05.27 | 12:59

17
И накрая май само Борисов , добър или лош , казваше истината по предизборните си митинги - ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКИЯ РЪСТ !

2013.05.27 | 12:58

15
Какъвто ръст при управлението на Герб, нямаше

2013.05.26 | 21:39

14
Чета ви коментарите се чудя защо не сте пред парламента да протестирате. Правителство на БСП и ДПС е пагубно за България. Тези две партии не трябва да бъдат допускани до управлението. Нека протестите срещу комунисти и турци да започнат сега!

Добави коментар

Водещи новини