Мечан разстрелян заради обещание да пропее срещу банковите обирджии

  • 21 май 2013 06:57

  • 2679
  • 2
Мечан разстрелян заради обещание да пропее срещу банковите обирджии
©

Перничанинът Венцислав Димитров-Мечан е разстрелян, за да не пропее пред прокурори и полицаи за едни от най-големите банкови обири в България. Това е една от версиите, по които работят криминалисти след кървавата екзекуцията.

Мечан бил чут да казва малко преди да умре, че след смяната на властта ще разкрие кой прави обирите на трезори и коли инкасо, които ченгетата редовно приписват на него.

"Той споделяше, че в последните 3 години неведнъж се опитвал да сподели с НСБОП това, което знае, но там не му обръщали внимание", казал пред разследващите негов авер.

Соченият от МВР за един от най-добрите касоразбивачи бе покосен от смъртоносни куршуми час след полунощ в неделя. Килърите издебнали 34-годишния мъж пред заведението му "Лого" в пернишкия квартал "Изток".

Мечан бил в автомобила си БМВ на тротоара срещу кафенето, когато бил засипан от дъжд от куршуми. На мястото разследващите събрали 30 гилзи от автомат "Калашников". Аутопсията ще покаже, колко от тях са надупчили мъжа и са причинили смъртта му.
До вчера следобед нямаше арестувани за убийството. МВР не съобщи има ли заподозрени.

Името на Венцислав Димитров се свързва от криминалисти с банковите обири през последните години. През февруари той бе обявен за издирване по подозрение, че е участвал в опит за удар срещу трезор в Кърджали, след който бе заловен Славчо Магеров-Магера.

Мечан бил задържан, но само ден по-късно го освободили от ареста. Чу се, че имал алиби за деня на обира. В Перник се говори, че го пуснали, защото обещал да разкрие истинските банкови обирджии, но по някакви причини това не се случи.

"През последните месеци, че може и година, Мечан се опитваше да изчисти името си и искаше да не го свързват вече с бандитски истории. Дори спрял да се вижда и чува по телефона с някои от аверите си", разказаха перничани.

Венцислав е регистриран в полицията за наркотици, лихварство, изнудвания, касоразбивачество и кражби на коли. Според криминалисти не е изключено убийството да е свързано и с лихварската му дейност. Според пернишки сайтове Мечан давал заеми срещу 20% лихва и бил безпощаден към длъжниците.

Последвайте канала на

Novini.bg
2679 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
еееееееееее

2014.02.20 | 07:35

2
От не спиране на стоп палка,до обир на трезор?...Малко като вица с доктора.Пиши ме болен от сифилис нищо че съм с растроиство,за -достоинство.Малко ми мирише на интиганство авършило зле.Дали няма някой полицай да санува кошмари.
д.в.

2013.05.21 | 08:14

1
Същата работа като с Ганчо Въчков преди години, ако се сещате.

Добави коментар

Водещи новини