Задържаха при спецакция издирвания Драгановеца

  • 11 май 2013 11:44

  • 4138
  • 0
Задържаха при спецакция издирвания Драгановеца
©

47-годишен мъж, издирван с европейска заповед за арест, е задържан при спецакция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на ГД „Национална полиция“ и ГД “Борба с организираната престъпност“ задържаха 47- годишния перничанин С.К., по прякор Драгановеца. Операцията е във връзка с издадена на 19 март т.г. Европейска заповед за арест от районния съд в Гьотинген, Германия за организиран от него трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г. Тогава, при съвместна полицейска операция на ГДБОП и Федералната криминална служба, в района на град Гьотинген, бе задържан българинът Н. К. /53 г./, криминално проявен и осъждан за наркотични вещества. Той играел ролята на куриер на дрога. Заедно с него бяха задържани и двама чужди граждани - получатели на стоката. При претърсване на автомобила, управляван от Н.К., в специално изграден тайник в акумулатора, бяха открити 4 килограма хероин.

В резултат на съвместното разследване бе установено, че организатор на групата, която пренасяла наркотиците от Турция през България за Германия, е С.К. - криминално проявен и осъждан за трафик на наркотици, изнудване, притежаване на незаконно оръжие и други престъпления.

В хода на работата, на 26 ноември 2012 г. на територията Перник, бе проведена полицейска операция от служители на отдел ”Наркотици” в ГДБОП. Тогава бяха задържани С.К. и Д.Д. /44 г./, по прякор Котарака, от Добрич, също криминално проявен. В автомобила на Д.Д., паркиран в дома на Драгановеца, в специално изграден тайник, обшит с олово, бяха открити 70 пакета с кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин, и с общо тегло от около 36.5 килограма. Иззети бяха още множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, различни суми в български левове, турски лири и евро. По случая бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Перник.

Към момента С.К. е задържан за срок до 72 часа и е предаден на следствените органи. Предстои съдебно дело за екстрадицията му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини