Бунтовници от Сирия масово преминават в Ал Кайда

  • 09 май 2013 07:06

  • 2177
  • 2
Бунтовници от Сирия масово преминават в Ал Кайда
©

Основната въоръжена групировка в сирийската опозиция, Сирийската свободна армия, губи бойци и възможности в полза на Фронта „Ал Нусра” – ослямистка организация, свързана с „Ал Кайда” и явяваща се най-добре екипираната, финансирана и мотивирана сила сражаваща се с режима на Башар Асад.

Доказателствата за разтящата сила на „Ал Нусра”, събрани от интервюта на вестник “Гардиън” с командири от Сирийската свободна армия из цяла Сирия, подчертават дилемата за САЩ, Великобритания и други правителства, след като те обмислят въоръжаването на сражаващите се с Асад бунтовници.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза, че ако има преговори между сирийското правителство и опозицията, както предложиха във вторник Вашингтон и Москва, то „тогава надявам се няма да е нужно” да въоръжаване сирийските бунтовници.

Последвайте канала на

Novini.bg
2177 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.13 | 14:53

2
За поредн път си пролича, как американците финансират "Ал Кайда". Всъщност в Сирия няма опозиция, а има терористи и наемници , убиващи наред.
s

2013.05.12 | 20:19

1
да ето ви ги борците за "свобода и демокрация" финансирани от мюсюлманина Барак Хюсеин Обама и евреите тези бунтовници дори не са сирийци

Добави коментар

Водещи новини