Враца протестира срещу изборната търговия

  • 07 май 2013 21:11

  • 1325
  • 1
Враца протестира срещу изборната търговия
©

Във Враца излязоха на протест срещу избирателната система и купуването на гласове, за които вече се предлагат по 100 - 200 лв. Според организаторите хората са разбрали, че тези пари после ги плащат скъпо и прескъпо, защото няма кой да защитава интересите им във властта.

С развети знамена и възрожденски песни протестиращите призоваха своите съграждани да гласуват не за политически партии, а за личности, в които имат доверие, че ще чуят гласа на народа. Според организаторите на митинга, досегашните протести са направили само първата стъпка за разбиване на монополите в политическата и икономическата система на страната.

Искрен Дилов, организатор на протеста, казва, че хората отново са по площадите, защото нищо не се е променило, предаде БНТ. "Нещата са си същите и колкото повече наближават изборите, толкова повече виждаме, че нямаме избор и трябва да полагаме много усилия, да търсим информация как да гласуваме така, че да нанесем възможно най-малко щети на нашето бъдеще", добавя Дилов.

"Дойде време за протести, защото партиите пак ще излъжат хората, пак ще купят изборите, пак ще направят така, че да ни купуват разни монополи и чужденци, пак ще ни лъжат за тока", категорична е Нина Стайкова.

На митинга бе обявена национална инициатива на 12 май от 20 часа във всеки български град и село хората да се съберат по площадите и заедно да проследят резултатите от изборите.

Последвайте канала на

1325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.08 | 01:18

1
Хора взимайте парите и гласувайте за който си искате , а най-добре не гласувайте.

Добави коментар

Водещи новини