Плевнелиев ще обсъжда "Състоянието на Съюза" във Флоренция

  • 07 май 2013 19:34

  • 1341
  • 1
Плевнелиев ще обсъжда "Състоянието на Съюза" във Флоренция
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще участва в международната конференция "Състоянието на Съюза", която ще се състои във Флоренция, Италия, на 8 и 9 май. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

На форума с участието на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, с председателя на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден и с бившите италиански министър-председатели Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна и Джулиано Амато ще бъдат обсъдени икономическите предизвикателства пред Европа и продължаването на процеса на интеграция на Европейския съюз.

В Деня на Европа - 9 май, българският държавен глава ще изнесе публична лекция, посветена на мерките, предприети от европейските институции и страните-членки на ЕС, за преодоляване на финансовата и икономическа криза, за повишаването на конкурентоспособността на европейските икономики и за възстановяването на доверието на световните пазари. Президентът ще представи мнението си и за приоритетите, които Европейският съюз трябва да следва през следващите години.

Плевнелиев ще вземе участие в сесията на тема "Миграция и бъдеще на демографията и икономиката на Европа", заедно с европейския комисар по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом и с председателя на италианската Камара на депутатите Лаура Болдрини.

На сесиите на конференцията ще бъдат обсъдени въпроси на демократичното управление и институционалните решения за разрешаването на проблеми, включително за връзката на единната европейска валута с традиционните форми на управление в ЕС, съществува ли "политическа Европа" извън договорите и можем ли да имаме "нещо повече от Европа на една скорост".

В сесията "Политически инициативи за намиране на подкрепа" ще бъдат обсъдени проблеми на демократичните практики на ЕС и на легитимността в светлината на кризата, гражданското участие във вземането на решения на ЕС, ролята на националните парламенти, както и ефектите на европейската финансова криза. Ще бъдат дискутирани и въпроси на миграцията, идентичността, интеграцията, бъдещето на гражданството на ЕС и свободното движение.

На конференцията председателят на ЕК Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в ще направи изказване "Състоянието на Съюза".

Участие в дискусиите ще вземат също така членове на ЕП, министри, парламентаристи, общественици, учени и експерти.

Последвайте канала на

1341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.08 | 23:55

1
В момента никой не иска да управлява сам и затова е този цирк за да могат да влязат повече партии в парламента и да се направи удобно коалиционно правителство и грабежа да продължи.Да ама не са познали.Няма да стане тяхната и стига са ни занимавали с тия СРС-та а нека ми обяснят защо имам изразходен ток за 50 лева а плащам още 70 лева такси или общо 120 лева.Нека да започнат да се занимават с каквото трябва защото не им се е разминало и народа пак ще е на улиците.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини