Проф. Константинов: Може да има грешки в методиката на ЦИК

  • 07 май 2013 07:55

  • 1623
  • 1
Проф. Константинов: Може да има грешки в методиката на ЦИК
©

Обикновено СИК не не грешат гласовете за политическите партии. В много редки случаи има грешки, които трудно могат да окажат влияние върху изборите. Австрийските частни наблюдатели, които бяха поканени от опозицията, ще дадат различни резултати от ЦИК. Това ще се дължи на някои грешки допуснати в СИК. Тези грешки няма да се решаващи.

Това каза в студиото на БТВ проф. Михаил Константинов. Политиците почнаха да изтрещяват, продължи той. За да касираме едни избори, съдът трябва да определи, че има мандато определящо нарушение. Липсата на един протокол от СИК не е такова мандато определящо нарушение. Според мен, за да влезе един кандидат-депутат в парламента ще са му необходими накъде към 15 000 гласа, разкри Константинов. Има случаи, в които методиката на ЦИК не работи. В такъв случай ЦИК решава. Това е математическо предизвикателство. Най-вероятно въобще няма да се стигне до такова нещо, но ние трябва да сме готови. Това не може да се използва за оспорване на изборите, категоричен беше той. Разликата между двете водещи водещи партии се стопява. Очаквам много близки резултати на изборите. Според мен обаче някаква разлика, макар и минимална, ще остане, приключи Константинов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1623 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2013.05.09 | 21:05

1
Професор Константинов вече разбра,че няма да може лесно да фалшифицира изборните резултати заради участието на австрийската фирма в преброяването и започна да бие отбой.Докато първо даваще огромен превес за ГЕРБ,сега прогнозира почти паритет,а в последния момент ще каже истината-че по честн път ГЕРБ никога няма да спечели изборите.Жалко за парите,нали професоре!Май ще трябва да ги връщате,че иначе лошо.....

Добави коментар

Водещи новини