Едвин Сугарев не очаква присъди по случая с подслушванията

  • 01 май 2013 07:48

  • 1128
  • 3
Едвин Сугарев не очаква присъди по случая с подслушванията
© Булфото

Вчерашното решение на прокуратурата относно бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е доста странно, смята общественикът и бивш депутат от Великото народно събрание Едвин Сугарев.

Прекратява се наказателното производство срещу неговите подчинени, тъй като той има имунитет като кандидат за народен представител, а не се казва точно за какво прокуратурата готви наказателно производство срещу него, посочи той в сутрешния блок на БНТ. Според Сугарев тези действия на прокуратурата показват, че тя се опитва да се набърка в политическия живот на страната. „Прокуратурата е изключително мудна организация. Тази необичайна активност, която тя проявява и която стартира с анонимни сигнали /.../ говори много ясно за намерението да се намеси в предизборната борба“, обясни той. Според него, констатацията на прокуратурата е по-скоро манипулативно съобщение, отколкото ясна констатация за нечия вина.

„Ще направя много подробен анализ на всички етапи на тези манипулативни съобщения от страна на прокуратурата и ще стане ясно за какво става дума“, обеща той. „Този пример ще влезе в учебниците като опит за политическа манипулация“, допълни Сугарев.

Имам чувството, че се връщаме към времената на Никола Филчев. Тогава имаше такива неща, каквито има сега. Не очаквам да има присъди по случая, прогнозира той.

Историкът проф. Драгомир Драганов пък заяви в същото предаване: „Много се надявам накрая да стане ясно, че държавата България или е „територия Цветанов“ или е „държава България“.

„Той трябва да не е в центъра на вниманието, а на едно друго място“, каза той по адрес на бившия вътрешен министър.

Драганов посочи, че прокуратурата прави нещо, което не е правила 25 години. „И се надявам да успее“, допълни той.

„Единственото смущаващо, което виждам, е, че на черното тя иска да каже, че не е толкова черно. Прокуратурата шикалкави“, смята Драганов. Той посочи, че има престъпление и автор на престъплението, т.е. то не е с неизвестен извършител.

„Дай боже този път съдът да си свърши работата“, надява се той. 

Последвайте канала на

1128 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2013.06.06 | 22:55

3
Този параноик пак ли са го пуснали от Карлуково?
ПЕНЧО

2013.06.05 | 21:06

2
КОЛКО ТИ ПЛАТИХА БЕ ПОМИЯР МРЪСЕН.НАЛИ УЖ БЕШЕ С НЕКОМУНИСТИТЕ. А СЯ?

2013.06.05 | 21:06

1
Мръсен ч*ифут! Тия са нещастието на човечеството!

Добави коментар

Водещи новини