Златко Баретата в петролна афера за близо 6 млн. лв.

  • 29 април 2013 08:23

  • 10129
  • 6
Златко Баретата в петролна афера за близо 6 млн. лв.
©

Прокуратурата чака Златомир Иванов-Баретата да се възстанови след стрелбата по него, за да му повдигне две нови обвинения. Само преди дни Специализираната наказателна прокуратура го погна заедно с още трима души за това, че е източил 5,5 млн. лв от държавната хазна, е през февруари стягаше и обвинение за разпространение на дрога с още седем души.

Спецпрокуратурата вече повдигна обвинения на четирима участници в организираната престъпна група, създадена с цел извършване престъпления срещу данъчната система, съобщава „Преса“. Според запознати става дума за фиктивни сделки за доставка на петрол, с което е избегнато плащането на ДДС.

Според събраните до момента доказателства групата е действала повече от година. Тя ощетила държавния бюджет с 5,5 млн. лв. Източването на хазната ставало главно чрез изнасяне на данъци, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание.

Трима от бандата са задържани на 24 април 2013 г. при спецакция на ГДБОП. Обвинението смята, че Милко Милков и Златомир Иванов-Баретата са ръководители на групата, а членове и участници в престъпленията били Иван Колев и Росен Драгнев, който вече бе задържан за измами с ДДС.

Обвинението срещу Баретата ще бъде повдигнато по преценка на наблюдаващия прокурор, след като се подобри здравословното му състояние.

Последвайте канала на

10129 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.10.13 | 21:45

6
Добре е анонимните смелчаци, позволяващи си да наричат хората боклуци и да произнасят присъди по интернет, да знаят, че човек е невинен до доказване на противното! Повдигнато обвинение не означава автоматично вина! Малко е нелогично човек, на който държавата е отнела свободата от пет години, без да е осъден ефективно, да прави незаконни неща, докато чака обжалване от Апелативния съд!
Нинджата

2013.04.30 | 09:32

4
Златко Баретата не е престъпник,той е просто бизнесмен който просто се съобразява със социалноикономическата обстановка в дадената страна в случая България.Когато си в Рим прави като римляните-римска сентенция.Който ме разбира добре,но който не разбира написаното просто е обикновен глупак.

2013.05.15 | 22:01

5
Глупак си ти,и такива който разсъждават като теб!!! ТЪПУНГЕР СМЕШЕН ЗАМИСЛИ СЕ И НАПРАВИ НЕЩО СМИСЛЕНО С ЖИВОТА СИ,НЕ СЕ ВЪЗХИЩАВАЙ НА НАРКОДИЛЪРИ И ПОДОБНИ ПАЛЯЦИ....БИЗНЕСМЕН :))))) ЩЕ УМРА ОТ СМЯХХХХХХ

2013.04.29 | 22:39

3
В всяка друга държава този паразит(и много други)до сега да беше или утрепан или за дълго в затвора.Само тук може такъф боклук да се разхожда безнаказано...Точно за това много здрави интелигентни и млади хора (гръбнака на държавата) предпочитат да емигрират и да си търсят късмета другаде.ДОКОГА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ МИЗЕРНИЦИ???

2013.04.29 | 22:38

1
Не е изключено да се озове при Галеви за продължаване на лечението.

2013.04.29 | 22:38

2
Да БУДА и Цвъ Цвъ ще му уредят еднопосочен билет за да прави компания на Галевите!

Добави коментар

Водещи новини