Лютви Местан: Управляват ни от подземие, облечено във власт

  • 26 април 2013 15:46

  • 3938
  • 18
Лютви Местан: Управляват ни от подземие, облечено във власт
© Булфото

Според Лютви Местан главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в трябва да бъде подкрепен от всички в тази критична за България ситуация и да приложи цялата строгост на закона. Това заяви лидерът на ДПС на пресконференция по повод огласения разговор между бившия министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, прокурор Николай Кокинов и бившия министър на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

"Ще бъде проява на незрялост, ако тези разкрития ги причислим към графа поредния скандал. Няма никакво значение дали този разговор може да послужи като годно доказателство пред българския съд предвид на вероятността разговорът да е записан не по реда на Закона за използване на специални разузнавателни средства. Много по-важно е, дали този разговор се е състоял. Няма съмнение, че такъв разговор се е състоял", заяви Местан. По думите му разговорът разкрива механизмите, според които сме били управлявани последните четири години, както и истинската същност на властовата система на ГЕРБ.

"Става ясно, че ние сме управлявани от подземие, облечено в публична власт. Изправени сме пред разлагане на държавността", каза още лидерът на ДПС. Според него сега отговорността е на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Лютви Местан отправи призив към дипломатическия корпус в България, а чрез него и към европейските институции да окажат решително помощ на българския главен прокурор, за да е в състояние той да приложи цялата строгост на закона. "Разговорът разкрива тежки нарушения на Наказателния кодекс. Тук не става въпрос за проблем, свързан с културата на участниците в този странен разговор, става въпрос за това, че в България е възможно високопоставен прокурор да съгласува действията на независимата съдебна власт с бившия министър-председател", допълни Местан.

Според него това се е случвало перманентно през четирите години управление на ГЕРБ. По думите му разговорът разкрива и други груби нарушения на Наказателния кодекс, а именно изнасяне на информация по прокурорски производства, както и, че министър председателят е имал пряко отношение при кадруването в съдебната система. "Ако това се бе случило в друга нормална европейска държава отдавна уличените лица да са в ареста", каза още лидерът на ДПС. "След тези разкрития ГЕРБ няма място в управлението на българската държава, а някои персони и в нормалната българската политика. ГЕРБ загубиха своята легитимност какъвто и да е резултатът от изборите, те вече са в тежка абсолютно непреодолима политическа изолация. Много скоро ГЕРБ ще изпадне в тежка изолация и в международен план. В това число и Европейската народна партия ще се разграничи от своята посестрима", коментира още Лютви Местан.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3938 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Един от многото

2013.04.29 | 20:11

18
Днес пред турското посолство, за пореден път Волен Сидеров показа, че е единственият политик, който мисли и милее за съдбините на БЪЛГАРИЯ !!! КЪДЕ БЯХА другите..................?!?!??????? Волен премиер !!!
14

2013.04.29 | 20:11

17
ALFA TV - ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ИСТИНАТА!!!
Aман

2013.04.27 | 16:37

16
В една нормална европейска държава Доган отдавна щеше да търка наровете в пандиза. Вярно е - Местан-Павел е високопоставен. Него го управляват от сараите, не от избите. Аман от нахални ченгета !
Вили, нежен гербер

2013.04.27 | 16:37

15
Крум е моят мъж , всяка вечер ме пълни с любов

2013.04.27 | 16:36

14
круме,круме ако си ми една жена?
Хахаха

2013.04.27 | 16:36

13
Ами защо не гласува никой за БСП и ДПС ??? Толкова прости хора ли има да не са видяли колко добре са били преди 4 години, и колко са зле сега? Тогава било Хавай, сега остров Болшевик! Никого не можете да излъжете, дори и слабоумни тийнейджъри! Още няколко седмици до изборите и ГЕРБ ще има пълно мнозинство- т.е. 30 %....
До №8

2013.04.27 | 16:35

12
Ако си етнически българин, то ти си правен от р.язан, и то а.нално.

2013.04.27 | 16:34

11
И ти ли искаш да разпределяш порциите в БЪЛГАРИЯ,като дръндарския ц.иганин агент Сава.Твоята родина е А.надола,Д.иарбекир. Аз там не се меся , в БГ не се меси и ти .АНАДЪНМУ ?
Стенли

2013.04.27 | 16:34

9
И без да го харесвам Местан съм напълно съгласен. Все пак е филолог завършил ВТУ. Всички сме политически манипулирани, а ние тука се плюем политически компрометирани.
етнически българин

2013.04.27 | 16:34

10
Браво, Стенли!, Умните хора се познават, а съпругата му Шерин Местан е също прекрасен човек! Гласувах за гадовете от ГЕРБ! Никога не бих повторил, изолираха ни от света!!!!

2013.04.27 | 16:33

8
Не си играите с огъня, който компромат вади от компромат умира. Доказахте се, че вълка козината си мени но нрава не. Като гледам какви комунистически мутри излизат и се пуйчат по телевизията и всички пеете "бой последен е този" и за това дружно вървите. Комунист и трактор мятат компромат на рамо. На 12 май ще ви разкажем играта. Спомнете си картата с черепите.
етнически българин

2013.04.27 | 11:04

3
Глупак, не извинявай! Сомо кръгъл идиот може да пише толкова вулгарно!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини