Гърция ни увери, че ще се улесни движението през ГКПП Златоград - Ксанти

  • 26 април 2013 14:32

  • 1165
  • 0
Гърция ни увери, че ще се улесни движението през ГКПП Златоград - Ксанти
©

Министър-председателят и външен министър Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май разговаря по телефона с гръцкия премиер Андонис Самарас, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата обсъдиха възникналите неотдавна проблеми с преминаването на български автомобили през ГКПП Златоград - Ксанти. Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май изрази притеснението на българската страна от създалата се ситуация след безпроблемното функциониране на контролно-пропускателния пункт от откриването му преди три години.

„Надявам се, че ще бъде направено всичко възможно за улесняване на нормалното движение и за увеличаване на тонажа на превозните средства, особено предвид настъпващите великденски празници и очакванията за повишен туристически поток”, подчерта българският министър-председател. От своя страна, Андонис Самарас пое ангажимент да проучи проблема, за да бъде намерено максимално бързо решение.

Двамата премиери обсъдиха още работата по изграждането на ГКПП „Маказа - Нимфея” (Кърджали - Комотини). Гръцкият министър-председател увери българския си колега, че пътят, свързващ пункта с град Комотини, ще бъде готов в рамките на следващите три месеца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини