Дипломни работи на промоция

  • 26 април 2013 06:20

  • 1616
  • 1
Дипломни работи на промоция
©

Дипломни работи, курсови разработки и решени казуси са пуснати на великденска промоция в нета. Бизнесът с научния труд през последните години се превърна в машина за пари и предприемчивите "търговци" вече прилагат какви ли не маркетингови трикове, за да привлекат повече клиентела, коментират студентите преди сесията.

С 15% отстъпка се продават дипломни, курсови работи и решени казуси в най-големия сайт за готови студентски разработки, пише в. "Монитор". Така цената на най-евтините дипломни работи пада от 200 на 170 лв., а на най-скъпите - от 1000 до 850 лв.

Решените казуси поевтиняват за Великден от 60 на 42 лв., а курсовите работи - от 15 до 35 лв.

Търговците със студентски разработки пък са обявили намаления за студентите от Нов български университет, които могат да си пазаруват готови теми за държавен изпит с 80% отстъпка. Отстъпки са обявени и за студентите от Международното висше бизнес училище. За студентите от този ВУЗ намаленията се различават в зависимост от срока за създаване на съответната разработка. Така например, ако студентът поиска готов казус 75 дни преди изпита си, той получава 75% отстъпка. Ако пък се сети по-късно – месец преди изпита, намалението е само 5 на сто.

Корупцията и преписването по време на изпити са голям проблем в университетите у нас. Това сочат данни от изследване на корупцията във висшето образование, направено от Младежкото сдружение за мирно развитие на Балканите. Според проучването повече от половината от студентите у нас – 58 на сто, преписват по време на изпит. Всеки трети студент пък има пряк опит в писането на чужда домашна работа. Данните сочат, че 8% от студентите имат наблюдения за корупционни практики, при които преподавател иска подкуп, за да не "скъса" студент на изпит. По-голямата част от бъдещите висшисти обаче признават, че не са склонни да докладват, ако станат свидетели на корупция.

Последвайте канала на

1616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.30 | 10:32

1
а добър ден

Добави коментар

Водещи новини