Какво се случва, когато изстискаш мокър парцал в Космоса? (видео)

  • 22 април 2013 17:23

  • 8299
  • 1
Какво се случва, когато изстискаш мокър парцал в Космоса? (видео)
©

Двама ученици от 10 клас поискаха да видят какво се случва, когато изстискаш мокър парцал при нулева гравитация. Крис Хадфийлд – канадският астронавт, живеещ на Международната космическа станция – с радост им показа, пише сп. "Обекти", позовавайки се на Mashable.

Веднага щом започне да изстисква парцала, той се обгръща от подобна на гел субстанция.

 

Ако някой ден стане чудо и успеете да се качите например на Международната космическа станция, сигурно ще поискате да пролеете поне една сълза от умиление. По-добре недейте! Защо ли?

Канадският астронавт Крис Хадфийлд показва защо. Вярно, неговата „сълза” е малко по-щедра от обичайното, но, както виждате, в Космоса сълзите нямат желание да ви напуснат. Те си остават с вас. Ама наистина не искат да си ходят! Поне докато не намерите достатъчно суха хавлия. Вижте.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.13 | 12:06

1
Защо от 23 март до сега правителството и президента на България не са отговорили за публикацията на Тутският вестник «Милиет»,която категорично обявява цяла югоизточна България за Турска територия? Защо медиите и политиците ни занимават с всичко друго, но не и с назряването на поредната Национална каткстрофа?

Добави коментар

Водещи новини