Изработват нова корона за патриарх Неофит

  • 22 април 2013 07:19

  • 2086
  • 2
Изработват нова корона за патриарх Неофит
©

Нова корона  ще бъде изработена за патриарх Неофит, съобщи в. "Преса", позовавайки се на отец Василий Манукович Сараян от столичния храм "преображение Господне" в Лозенец.

Решението е на Светия синод. Короната, която новият патриарх наследи от предшественика си Максим е малка за главата на Негово Светейшество. Ювелирното бижу, което всички познават, е било изработено специално за патриарх Кирил.  На него короната е била по мярка, но се е оказала твърде широка за наследника му Максим, на когото върху основата пришили заешки кожички, за да се уплътни и да прилегне на главата му.

Светият синод още умува дали короната да бъде сребърна с позлата или  да бъде от чисто злато, както досегашната, която тежи близо половин килограм от благородния метал.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.04.22 | 23:44

2
e tva e curkvata ne samo unas nasqkude pari da pravqt otvratitelno e prosto 6tot vsi4ki dobri hora im vqrvat na tiq kreteni mainata ti pope da gori6 v ada
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.04.22 | 12:37

1
ЗА КАКВО МУ Е КОРОНА НА ТОЗИ ДЪРТАК??? ВМЕСТО ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ ДА ВЗЕМАТ ДА ПОМОГНАТ НА НЯКОЕ СЕМЕЙСТВО В БЕЗИСХОДИЦА ИЛИ ДА ПЛАТЯТ СМЕТКАТА ЗА ТОК НА НЯКОЕ СЕМЕЙСТВО..АМАН ОТ ГЛУПОСТИ

Добави коментар

Водещи новини