Спортни клубове ще обучават деца по проекти на МФВС в Шумен

  • 17 април 2013 16:25

  • 2143
  • 0
Спортни клубове ще обучават деца по проекти на МФВС в Шумен
©

Четири спортни клуба в област Шумен ще обучават деца по проекти на Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Спортен клуб по лека атлетика "Нови пазар" и футболен клуб "Атлетик" - Шумен ще работят по проекти в направление "Начално обучение по вид спорт и спортна подготовка за деца в риск" на програмата "Спорт за хора с увреждания и деца в риск". Двата клуба ще обучават общо над 80 деца от Помощно училище "Станата" - Нови пазар, Помощно училище "Васил Друмев" - Шумен и Дом "Детелина" - Шумен. Общата стойност на тези проекти е 8 700 лева.

Спортен карате клуб "Киокушин - Шумен" ще реализира проект по програма "Спорт за децата в свободното време" по направление "Начално обучение по вид спорт". В проекта, който е на стойност 3800 лева, ще бъдат включени близо 50 деца на възраст от 11 до 18 години. Проектът на Военен спортен клуб "Шумен" е финансиран с 13 500 лв. по програмата "Научи се да плуваш", като се предвижда да бъдат обучени 60 деца от I до IV клас.

В момента друг клуб - спортен клуб "Шумен", води занимания с деца от ОДЗ "Щурче" по проект, одобрен по програма "Спорт за децата в детските градини". Проектът на стойност 4 100 лева се реализира от месец ноември 2011 г. и трябва да приключи до края на април т.г.

Зам.-областният управител Ивайло Илиев днес се е срещнал с представители на спортните клубове от Шуменско, които са спечелили проекти за обучение на деца по програми, финансирани от Министерството на физическото възпитание и спорта и е връчил официално договорите за реализация на проектите, съобщиха още от пресцентъра на областна администрация.

Последвайте канала на

2143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини