Операция на адвокат отново отложи делото за убийството на Стоян Балтов

  • 12 април 2013 11:04

  • 1848
  • 1
Операция на адвокат отново отложи делото за убийството на Стоян Балтов
©

На днешното заседание за убийството на Стоян Балтов трябваше вещите лица да „защитят" една от последните експертизи, но това така или иначе не стана. За пореден път делото беше отложено, като днешната причина е претърпяна операция на адвокат Асен Асенов, който защитава подсъдимия Александър Данаилов.

Защитникът е влязъл в болница преди дни заради проблеми с дясната подбедрена става и ще се възстановява поне половин година. След около месец обаче вече ще може да присъства в съдебна зала, но прави уточнението, че не може да стои прав повече от един час.

Самият Данаилов не успя да гарантира на съдия Петя Крънчева дали ще си упълномощи друг защитник, в случай че Асен Асенов не може да присъства на следващото заседание на 14 юни. Тази негова несигурност наложи назначаването на резервен служебен защитник, за да не се бави делото.

Такава беше и волята на майката на Балтов: „Аз искам да има служебен защитник, за да свърши най-накрая това дело", отсече Зарка Балтова. Близо три години и половина продължава процесът на първа съдебна инстанция срещу Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Те са обвинени за жестокото убийството на студента по медицина Стоян Балтов, извършено на 5 декември 2008 година пред дискотека „Амнезия" в Студентски град. Според прокуратурата става дума за умишлено убийство по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Експертизата сочи, че Балтов е умрял в следствие на множество кръвоизливи на шията и увреждане на мозъчната тъкан.

Последвайте канала на

Novini.bg
1848 1

Коментари 1

Добави коментар
еретик

2013.04.13 | 10:09

1
До неподписалият се под материала дописник - подбедрена става не съществува. Ако погледнете собствените си крака ще забележите неподозираната, вероятно подробност, че под бедрото се намира коляното, а под него - подбедрица...

Добави коментар

Водещи новини