Банка за сперма обикаля Копенхаген на колелета

  • 10 април 2013 19:43

  • 1952
  • 0
Банка за сперма обикаля Копенхаген на колелета
©

Ако видите един малко странен велосипед, който носи контейнер с формата на сперматозоид, не се притеснявайте - това е нова инициатива на компанията Nordisk Cryobank, която се занимава със складирането на семенна течност, съобщава сп. "Обекти", позовавайки се на Copenhagenize.

Чудноватото превозно средство се нарича The Sperm Bullit, а неговият собственик е една от най-големите банки за сперма в Европа.

Търсейки начин за по-лесно и природосъобразно транспортиране на ценната течност до клиниките за плодовитост в датската столица, Nordisk Cryobank решава да използва тази алтернатива.

"Първата ни идея бе да намерим начин, по който да доставяме епруветките по начин, който не е свързан с излъчването на въглеродни емисии", обяснява изпълнителният директор на Nordisk Cryobank Петер Бауер. "Малко по-късно се спряхме на велосипед със система за охлаждане и шест месеца след това той вече бе по улиците на Копенхаген".

"Освен това винаги търсим и нови донори, така че интересът, който колелото предизвиква сред хората, е добре дошъл", шегува се Бауер. The Sperm Bullit е дълго почти 3 метра и е конструиран със съдействието на датската компания 10 Tons, която специализира във възстановяването на различни модели на динозаври.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1952 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини