ССИ: МВР няма да ни попречат да протестираме

  • 22 юли 2011 18:57

  • 1568
  • 1
ССИ: МВР няма да ни попречат да протестираме
©

Става дума за незаконната и противоконституционна забрана, издадена от г-жа Мария Костадинова – заместник-кмет на община Свиленград, с която се прави опит да бъде спрян насрочения за 23 юли 2011 г. протест на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) на ГКПП „Капитан Андреево“, се казва в съобщение до медиите от ССИ.


На 23 юли 2011 г., ССИ организира национален протест срещу ръководената и контролирана от най-високо държавно равнище контрабанда. По оценка на експертите на ССИ, седмичните щети от контрабандата за бюджета възлизат на 42 милиона лева. Иначе казано – идеолозите и главни покровители на държавната контрабанда – министър председателят и министърът на вътрешните работи ощетяват бюджета със скорост 250 000 лева в час. Годишните щети за бюджета по този начин възлизат на над 2 милиарда лева и всеки може сам да прецени и да си помечтае колко и какви проблеми могат да бъдат решени с тези средства.

От ССИ заявяват още, че вместо планувани преговори и уточнения относно начина на провеждане  на протеста, заместник - кметът на Свиленград Мария Костадинов  е издал забрана за провеждането му.

"Смятаме, че забраната е продиктувана на г-жа Мария Костадинова от г-н Петьо Петров - директор на ОДП - Хасково, чрез заместник началника на РПУ Свиленград - г-н Пириндев. Смятаме този жалък акт на страх и гузна съвест за достоен за обществено порицание. Смятаме, че е въпрос на лична съвест и морал на г-жа Мария Костадинова сама да прецени дали е достойна да защитава интересите на гражданите на Р. България от заеманата от нея позиция", заявяват от ССИ.

"Ние направихме своя избор. Решихме да се изправим очи в очи с контрабандата и контрабандистите. Ограбването на обществени средства трябва да спре. Българската икономика вече катастрофира под невежото и безотговорно управление на г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Необходимо е незабавно да се спре грабежът чрез контрабанда, ако не искаме да си припомним какво представляваха гладните зими от недалечното минало. По тази причина щабът на протеста на ССИ срещу държавно ръководената и контролирана контрабанда заявява, че НЕ приема забраната за провеждане на протест пред ГКПП „Капитан Андреево“ и ще проведе планираните протестни действия на 23 юли 2011 г.", са категорични от ССИ.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1568 1

Коментари 1

Добави коментар
пако

2011.07.23 | 08:16

1
И някои ще разправят че бойко бил мутра!!!

Добави коментар

Водещи новини