Само за година 1600 нови професори

  • 04 април 2013 19:47

  • 942
  • 0
Само за година 1600 нови професори
©

Министърът на образованието проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден съобщи, че само за година има 1600 нови професори. Той коментира, че това е огромна бройка и че трябва да се промени законът за академичния състав, но така, че да не бъдат ощетени хората, които наистина заслужават титлата професор.

Според проф. Милошев една от причините да има толкова много професори е, че е отпаднало изискването за голямата докторска дисертация. Има много подготвени хора, които не са събрали смелост да направят този академичен труд, заяви още образователният министър и допълни, че най-вероятно процентът на незаслужилите да са професори, не е толкова голям. Затова трябва да се намери разумен баланс. Колкото до таксите в университетите проф. Милошев каза, че ще помоли ректорите да са съобразени така, че да са поносими за студентите.

"Това зависи от университетските ръководства, това не е в прерогативите на нашето министерство. Но във всеки един университет нещата са различни. Оказва се, че във УНСС миналата година не са вдигани таксите, за разлика от другите университети. Нещо пък, което налага може би тази година драстично вдигане. Не можем да унифицираме всички по еднакъв начин", обясни министърът на образованието проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини