На 26 май ще има референдум за съдбата на полигон Змейово

  • 28 март 2013 13:39

  • 1449
  • 0
На 26 май ще има референдум за съдбата на полигон Змейово
©

Да се проведе местен референдум на 26 май 2013 г. за съдбата на полигон Змейово беше решено на проведеното днес редовно заседание на Общинския съвет в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.

Решението беше подкрепено с пълно мнозинство от 44 общински съветници в залата. Допитването с въпрос - Да бъде ли закрит Централният артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“? ще струва на общината 202 000 лева, съобщи кметът Живко Тодоров. Средствата ще бъдат осигурени от резерва на общинския бюджет за местни дейности.

Местен референдум се произвежда по актуализирани списъци за изборите за общински съветници и кметове, които са различни от избирателните списъци, по които ще се гласува на предстоящите парламентарни избори. Секционните избирателни комисии за двата вида избори са различни и се назначават от различни органи - РИК и ОИК. Предвид това следва провеждането на изборите да се организира така, че да има отделни избирателни списъци, протоколи, урни и помещения. Това са част от мотивите в становището на кмета Живко Тодоров да бъде предложена дата различна от 12 май, когато ще бъдат проведени парламентарни избори в България
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини