Деца отказват родителите си от цигарите

  • 28 март 2013 09:50

  • 1355
  • 0
Деца отказват родителите си от цигарите
©

Деца от училище "Иван Вазов" в Плевен отказват родителите си от тютюнопушенето, съобщи БТА.

Учениците от четвърти клас придобиха опит в тази дейност още в трети клас с работата си по проекта "За живот без тютюнев дим-5", с който завоюваха първо място в страната, уточниха преподавателите им. Затова новото начинание на класа през тази учебна година веднага е получило подкрепата на Министерството на здравеопазването.

От ноември момчетата и момичетата при всички възможни случаи с езика на хумора и закачката започнали да напомнят на съучениците и родителите си, че тютюнопушенето е вредно. С помощта на преподаватели и родители децата направили проучване за вредата от цигарите и от другите зависимости и изработили постер. Него представят пред съучениците си от други класове и пред родителите. Представянето е съпроводено с весели игри, показващи вредата от тютюневия дим.

Като успех за дейността им се оценява и фактът, че вече има родители, които трайно са се отказали от цигарите, коментираха учители. В скоро време ще бъде организиран съвместен излет на децата и техните родители в парка "Кайлъка" под мотото "Без цигари сред природата".

Опитът на този клас вече е обобщен в книга, която е подарена на училищната библиотека.

Последвайте канала на

1355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини