ГЕРБ: "Имаме воля", 5 млрд. лв. инвестиции всяка година (снимки+видео)

  • 27 март 2013 13:35

  • 34328
  • 254
ГЕРБ: "Имаме воля", 5 млрд. лв. инвестиции всяка година (снимки+видео)
© Булфото

Кампанията на ГЕРБ е обърната към хората, а не към опонентите. Това заяви Елен Герджиков, който отговаря за посланията в предизборната кампания.

В нея ще комуникираме нашите послания и кандидати и няма да се занимаваме с дискредитиране на опонентите. Кампанията образно е на два крака – единият крак са нашите кандидати, доказали се хора по места, а другият – програмата. ГЕРБ ще заложи на възможните и реални предложения, които не са обърнати към популизма. Кампанията ще бъде градивна и ще се осъществява в постоянен диалог с гражданското общество. Ние имаме желание никога да не се връщаме обратно в историята, каза Герджиков.

Посланието, под което ще премине кампанията, е "Имаме воля"! Искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем, каза още той.

„Няма да чуете чудеса от поредните чудотворци. Ние сме работещи момичета и момчета“, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Това е пътят на истината и разума, дори да означава отказ от безумни фантазии. Няма да предлагаме повече от нашите опоненти, няма да обещаваме неизпълнимото, а ще дадем рецепти България да стане по-добро място за живеене, добави бившият министър по еврофондовете.

Гордеем се с постигнатото до момента, каза Дончев. Успяхме да запушим не една пробойна, откъдето изтичаха публични средства, допълни той. „Ние сме достатъчно силни, за да признаем, че не бяхме съвършени и направихме грешки. Ръстът на икономиката не беше толкова, колкото хората искаха, доходите бяха по-ниски, допуснахме и кадрови грешки дали от младостта, или от желание да се вземе бързо решение. При всяка грешка обаче ние реагираме веднага, заяви Дончев.

Доказахме, че можем да носим отговорност, платихме не само нашата, но и сметката на другите. България няма друг път за развитие, освен европейския. Само растящата икономика може да осигури доходи и заетост и затова няма да обръщаме страната към Латинска Америка. Затова въпросът „как“ е много по-важен от въпроса „какво“. Затова грижата за малките и средните предприятия ще бъде основна, заяви Дончев.

Всички срокове могат да бъдат редуцирани поне наполовина, добави бившият министър. Освен това лицензионните и регистрационни режими могат да бъдат намалени наполовина. Можем да осигурим 5 млрд. лв. преки чуждестранни инвестиции в производство, а не в бетон и хотели. Ще осигурим подкрепа на 12 000 нови предприятия, заяви Дончев.

ГЕРБ обяви, че ще направи министерство на електронното правителство. Освен това мегаминистерство на икономиката, енергетиката и туризма. Ще се създаде отделно министерство на икономиката и туризма, обеща Дончев. ГЕРБ ще работи за справедлива цена на енергийните ресурси, чрез добива на газ в Черно море, България не само ще осигури енергийната си независимост, но и ще разчитаме на 35% по-ниска цена на газа.

Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще осигури по-ниска цена на еленергията, каза Дончев. Финансовата стабилност е гаранция за икономически растеж. Ние гарантираме запазването на валутния борд до влизането в Еврозоната, заяви бившият министър. Партията ще се стреми и към балансиран бюджет, а не бюджет на дефицитите. Всеки който предлага обратното означава, че ще се трупа дълг. Ние искаме да осигурим бъдеще на децата си, а не да ги товарим със задължения, защото безотговорно е родителите да харчат парите сега на децата си, заяви Дончев.

Ако се тегли заем, то парите трябва да са за образование и за инфраструктура. ГЕРБ ще работи и за запазването на плоския данък от 10%. Може да се гарантира 7-дневен срок за възстановяване на ДДС, лихвена амнистия за два месеца като реална подкрепа за малките и средни предприятия за минали периоди от две години назад. Тук не става въпрос за данъци, а за лихви, уточни Дончев.

Той призна и една от сериозните грешки, свързани с политиката към майките. Увеличаването на майчинските не трябва да бъде за сметка на детските градини и ясли, добави той. Ще се въведе минимално почасово заплащане, за да се ограничи младежката безработица. Можем да осигурим временна заетост за 50 000 младежи от общо 75 000 безработни младежи. Ще направим стимули за създаване на бизнес, разкри Дончев.

По думите му и за сектора Здравеопазване, и за сектора Земеделие могат да се кажат още много неща. При разумна и добра политика в земеделието може да се осигури по-висока заетост. Искам обаче да завърша с друго: темата повече прозрачност на изборите. Претендираме, че на база опита ни от последните години знаем как се прави това. От модела, който се използва, ние имаме отработени механизми, които се използват от администрациите. Прозрачността не бива да е заклинание, а процедура.

В сектора за Сигурност, правосъдие и вътрешен ред – ще продължим ефективната борба срещу тежката организирана престъпност и ще засилим ресурсите, за да пресечем битовата престъпност в малките населени места с видеонаблюдението. Има сериозни проблеми, свързани с условията на труд. Това заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Според него трябва да продължи прозрачността при избора на магистрати в съдебната система.

Що се касае до листите - все още продължават срещите с областните структури и до неделя ще представим цялостен доклад на прогнозните листи, за да можем да представим окончателно водачите на листите в многомандатните избирателни райони. Аз, както и Борисов, ще водим две листи на избирателни райони. В момента не мога да кажа нещо конкретно и точно, заяви Цветанов. По думите му за някои бившите министри от Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Елен Герджиков, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, Владислав Горанов също се обмисля да са водачи на листи. Няма да направя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно и е почти сигурно, че ще съм водач на листата във Велико Търново, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите му Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде на официалното представяне на програмата след 3 седмици. Има достойни кметове, но те няма да бъдат в листите на ГЕРБ, каза Цветанов и даде за пример Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, Димитър Николов, Пламен Стоилов, Живко Тодоров и други. ГЕРБ има своя силен тим, наречен бъдещи депутати, бъдещи министри, сегашни кметове, общински съветници, които ще работят в изпълнителната, законодателна власт, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Всеки, който е заемал определена позиция, е бил наясно, че няма да има никакво прикриване, ако наруши закона, отговори Цветанов на въпрос дали е кадрова грешка назначаването на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на за министър на земеделието и храните. Премиерът е показал политическа воля и добър управленски подход, и когато е имал достатъчно сигнали и информация, са предприемани съответните кадрови промени. Що се касае до Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, от вчера той направи отказ за всякакъв вид номинации и той е в ръцете на прокуратурата, за да изчисти името си, и ако е направил грешка - да понесе отговорността си, посочи Цветанов. Той каза, че може да се приеме хипотезата, че става дума за кадрова грешка.

България има различни контролни органи, които имат отношение към процеса срещу монополите, сред които Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Комисията за защита на потребителите (КЗП). Време е целият този инструментариум да работи заедно. Едно от конкретните ни предложения е в тази посока. Това каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Бившият министър на икономиката Делян Добрев заяви, че удължаването на живота на пети и шести реактор на АЕЦ „Козлодуй” с 10 години не означава, че това ще е последното им удължаване. По думите му в програмата на ГЕРБ темата по монополите е разработена по две направления – едната е контрол от страна на държавата, втората посока е насърчаване на конкуренцията във всички тези сектори.

ГЕРБ предлагат лихвена амнистия за период от два месеца за задължения за минали периоди, като подкрепа за малките и средните предприятия. Става дума за еднократна лихвена амнистия за задължения към държавата за минал период, формирани до края на 2012 година. Акцентът, във връзка с лихвената амнистия, е кризата. Нашето намерение е да го направим еднократно, само заради кризата.

Има много хора, които искат да правят нормален бизнес, но натрупаха задължения заради кризата. Даваме възможност на тези, които имат желание, да си внесат данъците, осигурителните вноски, дължими към централното правителство. Ще се отвори този прозорец за 2 месеца, който иска и може - да погаси главницата, като му отпадне задължението за плащането на формираната дотогава лихва. Това има смисъл да се прави за задължения назад, обясни бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов. Ще гарантираме устойчив ръст на икономиката. България е една от малкото икономики в Европа, която макар и малко расте, а не спада, добави той. Горанов добави, че хората с увреждания и самотните майки винаги са били фокус на всяка социална политика.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
34328 254

Свързани новини

Коментари 254

Добави коментар
yay

2014.10.03 | 23:24

254
velik komentar,bravo
осанна

2013.06.19 | 10:19

253
БОКОВИЗЪМ - боковизмът е мистико- политико-религиозно движение на божеството БУДА БОРИСОВ(ЛЕНТОРЕЗ). Буда Борисов(Ленторез) е мистично божество на лъжата, мизерията , глада и самозапалването. Буда Борисов бил пратен на земята от самия него си, за да разпространи своята свещена простота. Тя се изразявала в това да си съвършен простак, за да приемеш собственото си опростяване на битието. Святата земя на която решил да се появи БУДА БОРИСОВ била една малка страна на име България. Именно там БУДА БОРИСОВ е решил да омърси земята със съпътващите го ценности – лъжи,мизерия , нищета и глад.При раждането на БОКОВИЗМА присъствали и трима ВЛЪХВИ – ТИМ,СИК И МУЛТИГРУП.Последователите на това мазохистично движение са наричат БОКОВИСТИ -те отразяват простотията на техния ВОЖД.БОКОВИСТИТЕ се делят на три касти:ВЛЪХВОИДИ-приближени олигархомутри и подчинени на ВЛЪХВИТЕ;БЕЗСРЕБЪРНИЦИ-хора,готови да продадат всеки и всичко за тринадесет сребърника,ако им ги обещае БУДА БОРИСОВ.Третата каста е от така наречени ФЕНКОЛЕЛКИ-тя е най-многобройна.За тях е характерно,че не чустват глад, студ и тъмнина,понеже се хранят с приказките на божественото Б.Б.,греят се от нескончаемите му лъже-обещания и се осветяват от изкуствената светлина на физическата му аура и от тази на приближените му.Тези ФЕНКОЛЕЛКИ имат една странна,много учудваща особеност-много обичат пресен АСФАЛТ,въпреки че повечето от тях само са чували за него.Както всяка религия и тази си има върховен жрец –ЦВЪК ЦВЪКО, чиято ,,най-безкористна’’ цел е,заедно с помощник- жреците си да наложи БОКОВИЗМА ,като основна религия на 12.05.2013г. и по този начин да изпълни заръките на любимите им ВЛЪХВИ.
Kanar

2013.04.25 | 10:44

252
След като съсипаха малкия и среден бизнес целенасочено за да облагодетелстват монополите сега щели да го подпомагат. След като чуждите инвестиции в България спаднаха практически до 0, под вещото им ръководство сега щели да докарат по 5млрд годишно. На това му се вика безочие!

2013.04.25 | 10:42

248
Ахахахаха, тия пак почнаха с лъжите. Помня 2009-та, когато гласувах за тях, че обещаваха горе - долу същите неща + затвор за Р.Овч. и Станишев, строеж на АЕЦ - а, средно европейски доходи и т.н. И всичко се оказа една ОГРОМНА лъжа. 4 години само крадоха и мачкаха. Никаква вяра повече на тия милиционери!

2013.04.25 | 10:43

251
ДРУГАРЮ ОТИВАТЕ В МУЗЕЯ НА СОЦА ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИТЕ ЧЕРВЕНИ ПРОСТИТУТКИ
ииии

2013.03.28 | 00:59

114
а помниш ли 2008 вашия лидер как обясняваше че у нас нямало криза и ако имало сме щтели да спечелим от нея
IBTPZ

2013.04.25 | 10:43

250
Тези нямат срама!!!

2013.04.25 | 10:43

249
Не става само с воля , трябва и акъл.
Кирчев

2013.04.25 | 10:42

247
Престанете да лъжете

2013.04.25 | 10:42

245
А бе, къде е Бойко?

2013.04.25 | 10:42

246
Приготвя да се управлява вече.
Избирател!

2013.03.28 | 00:16

72
Ми, Бойко заслужено си е взел почивка човекът, и едновременно с това се подготвя за предстоящите избори! Благодарение на С. Станишев, който с глупостта си и антикампанията си работи в полза на ГЕРБ и на Супер Бойко!
ЦОЦИАЛИСТ

2013.04.03 | 09:57

244
ААА НЕ МОЖЕ, КАК ТАКА? ГЕРБ ТРЯБВА ДА НЕ УЧАСТВАТ В ИЗБОРИТЕ, САМО ТАКА ЩЕ СПЕЧЕЛИМ. НЕ САМО ГЕРБ НИКОЙ НЕ БИВА ДА УЧАСТВА, ЗАЩОТО ВЛАСТТА НИ СЕ ПАДА ПО ПРАВО НА НАС

2013.04.03 | 09:56

243
бсп казаха че могат да се справят с бедноста

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини